Cât câștigă un tânăr, fără BAC, la primul său job. „Sunt oameni la 40+ după ani de muncă care au același salariu"

Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care mulți tineri aleg să își înceapă cariera profesională înainte de a termina liceul sau de a obține bacalaureatul, povestea unui tânăr care și-a găsit un loc de muncă chiar și fără diploma de bac este un exemplu interesant al schimbărilor din piața muncii. Recent, tânărul a făcut valuri în mediul online, dezvăluind nu doar salariul pe care îl câștigă, dar și opiniile sale legate de valoarea acestuia în contextul experienței și studiilor.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Un început promițător

Într-o postare pe Reddit, tânărul de 18 ani, care nu a reușit să promoveze bacalaureatul, a povestit că a reușit să pună mâna pe un job care necesită cunoștințe de engleză și că salariul său net este de 3.250 de lei pe lună, plus 400 de lei în bonuri de masă. Începând de luna viitoare, salariul său va crește la 3.550 de lei, tot net, și va păstra aceleași bonuri. „E salariu ok pentru primul job?” a întrebat tânărul, stârnind o dezbatere animată în comentarii.

Ce răspunsuri a primit de la internauți

Mulți au folosit ocazia pentru a împărtăși propriile începuturi de carieră și pentru a compara salariile primite la primul loc de muncă cu cele ale tânărului.

Acum 6 ani, eram în facultate și la angajare am primit 1.500 de lei în mână”, a scris un utilizator, comparând cu salariul actual al tânărului.

În 2014, primul meu salariu a fost de 2.300 de lei cu diplomă de licență în mână”. a adăugat altcineva, subliniind că tânărul are un salariu mai mare decât al unora cu studii superioare.

În 2010, primul meu salariu a fost de 800 de lei. Primii bani primiți au fost 350 de lei”, a povestit un alt comentator, evidențiind dificultățile întâmpinate la început.

De asemenea, mulți utilizatori au subliniat că, deși salariul tânărului este impresionant pentru un început de carieră fără bacalaureat, este important să nu se uite valoarea educației formale. „Sunt oameni la 40+ după ani de muncă care au același salariu. Sfatul meu e să iei bacul, nu știi niciodată unde te duce viața”, a fost sfatul unui alt utilizator, care a avut un parcurs profesional cu diplome superioare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net