O tânără riscă să nu mai intre la Facultatea de Drept, din Cluj, după ce a depus contestație, la sfatul profesorului. Luase 9.8 la Logică

A depus contestație, la sfatul profesorului ei de Logică, iar acum riscă să nu mai intre la Facultatea de Drept, din Cluj. Este cazul unei absolvente de clasa a XII-a care a obținut o notă mai mică după ce lucrarea ei a fost corectată din nou. Profesorul regretă acum că a sfătuit-o pe fată să facă contestație. El credea, însă cu toată convingerea că acea lucrare era de 10.

Ce a pățit o elevă care a depus contestație Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)
Ce a pățit o elevă care a depus contestație Foto: Shutterstock (imagine ilustrativă)

Ce a povestit profesorul 

,,A dat la ultima probă, proba la alegere a profilului, examenul la logică, argumentare și comunicare. Adică la materia mea. Ea a luat nota inițială 9,80. După examen am corectat împreună teza. În opinia mea, lucrarea era de 10. Sau nu era sub 9,80, în cel mai prost scenariu. Motiv pentru care am încurajat-o să facă contestație. Surpriză! La contestație Iasmina a obținut nota 9,35. Nota 9,35 e nota finală.

O mare dezamăgire și pentru ea și pentru mine. Pentru mine dezamăgire că am împins-o spre contestație. Pentru ea dezamăgire că, în opinia ei, această ajustare în jos e prea mare. Unde mai pui că nu există în barem o greșeală care să te coste 5 sutimi. Motivul pentru care apar note cu astfel de fracțiuni este diferența dintre corectori. La o diferență de 10 sutimi, între corectori, media finală dă cu 5 în capăt," a povestit profesorul.

Cum este posibil ca fata să nu mai intre la Drept în Cluj 

,,Fata plângea și nu putea să-și exprime altfel dezamăgirea. Ea vrea să dea la Facultatea de Drept, la Cluj, unde media de la Bac contează 50%. Se poate prea bine să pice admiterea la câteva sutimi. Și asta e problema. Pe urmă nici nu mai e sigură dacă vrea să dea la Drept la Cluj. Ghinionul cu Bacul a dezamăgit-o maxim. Deși eu am încurajat-o, are îndoieli. Partea proastă e că rezultatele finale sunt finale. Nu mai poți face nimic.

Și eu am fost dezamăgit de situație. Mă consider vinovat că am încurajat-o cu contestația. Are și sentimentul că, chiar dacă face Dreptul, intră în magistratură, acolo își dorește, va întâlni peste tot nedreptăți. Sigur va întâlni dar, sfatul meu, trebuie tu să fii corect. Dincolo de orice suspiciune rezonabilă sau nu. Alții, cu funcții importante, nici măcar nu au luat examenul de bacalaureat. Și o duc foarte bine, a mai povestit profesorul potrivit republica.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net