Ce a pățit elevul care a fost nemulțumit că a luat 9,91 la BAC. Surpriza uriașă de care a avut parte după contestație

Ultima actualizare:

Un elev din Cluj a vrut să aibă media 10 la Bacalaureat, dar decizia de a depune contestaţie nu l-a ajutat. Din contră chiar, i-a scăzut cu mult media. Inițial, obținuse 9, 95 la Limba și literatura română, iar după contestație a rămas cu 9,60. 

Aproape 55.000 de liceeni au depus contestaţii la Bac Foto: Facebook
Aproape 55.000 de liceeni au depus contestaţii la Bac Foto: Facebook

A depus contestație și i-a scăzut nota 

Elevul obținuse 10 la Matematică, iar la Limba și Literatura Română a fost aproape de nota maximă, cu 9,95. Așa că a făcut contestație, dar după recorectare, rezultatul nu a fost cel așteptat. S-a trezit cu o notă mai mică, 9,60, scrie StirileProTV.ro. Același lucru s-a întâmplat și la examenul de ”Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană”, unde inițial a luat 9,80, iar după contestație a scăzut la 9,70.

Din primul elev de la liceu a ajuns al treilea

Prin urmare, media 9,91 pe care absolventul de liceu o luase inițial a scăzut la 9,76 după contestații. Mai mult, din primul elev de la BAC din Colegiul Național ”Mihai Viteazu” Turda, acesta a căzut pe locul al treilea.

Județul Cluj are o singură medie de 10 la Bac, după contestații. Un absolvent cu media 9,96 a obținut nota maximă după recorectarea lucrării la Fizică.

Andreea a depus contesție și i-a crescut nota 

Andreea se numără printre cei aproape 55.000 de liceeni care au depus contestaţii după ce s-au afişat notele de la Bac. Absolventa Seminarului Teologic Sfântul Andrei din Galaţi a primit doar 4,25 la proba scrisă de Limba şi Literatura Română. După contestaţie, nota a crescut semnificativ. Aceasta a obținut 6,80. 

22 de medii de 10 în plus la Bacalaureat 2023 după contestații 

Rezultatele după contestații de la Bacalaureat 2023 au adus schimbări importante în ierarhie față de primele rezultate. Rata de promovare a crescut cu 2,2%, dar cea mai evidentă modificare se referă la mediile de 10 ale candidaților.

După soluționarea contestațiilor de la Bac 2023, 22 de elevi au ajuns la media 10, în plus față de rezultatele inițiale. 

În timp ce luni, 3 iulie au fost anunțate 56 de medii de 10, cel mai mic număr din ultimii 10 ani, după contestații numărul lor a ajuns la 78, aducă cu 22 în plus. 

Potrivit noii ierarhii, județul cu cele mai multe medii de 10 a fost Prahova – 7, la egalitatea cu București, tot cu 7 medii perfecte. În Capitală au fost câte 3 medii de 10 în sectoarele 1 și 5 și una în Sectorul 4. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net