Bacalaureat 2023. Proba la alegere a profilului are loc miercuri, 28 iunie

Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul Bacalaureatului este susținută miercuri, 28 iunie, de către elevii de clasa a XII-a. Absolvenții au avut de ales între: geografie, anatomie, biologie, chimie anorganică, chimie organică, fizică, informatică, logică, economie, filosofie, psihologie, sociologie.

Bacalaureatul 2023 continuă miercuri, 28 iunie Foto: Pixabay.com
Bacalaureatul 2023 continuă miercuri, 28 iunie Foto: Pixabay.com

Examenul de Bacalaureat 2023 continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Accesul candidaților în săli a fost permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației. Fiecare probă a început la ora 9. Pe durata desfăşurării probelor, toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video.

Pentru susținerea probei de miercuri s-au înscris, în prima sesiune, peste 130.500 de candidaţi. Dintre aceştia, peste 16.000 provin din promoţiile anterioare.

Care sunt cele 10 discipline din cadrul probei la alegere a profilului

Potrivit Ministerului Educaţiei s-a putut opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Sociologie și Psihologie. 

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute. Acest interval poate fi prelungit cu maximum două ore pentru candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Națională de Bacalaureat

Luni a avut loc proba la Limba română, marți la Matematică sau Istorie 

Elevii au susținut, luni, proba la Limba Română, prezenţa depăşind 97% dintre cei înscrişi, iar marţi a avut loc proba la Matematică sau Istorie. În cea de-a doua zi, prezenţa la examen a fost de peste 96%. 

Joi va avea loc proba de Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale).

Reguli Bacalaureat 2023 

Pentru elaborarea lucrării scrise la examenul de Bacalaureat, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. 

Calendar Bac 2023 

26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – probă scrisă

27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – probă scrisă

28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – probă scrisă

29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (12:00 – 18:00)

4 – 6 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor

7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Cum se calculează media finală la Bacalaureat 2023

Examenul de Bacalaureat 2023 este considerat promovat de către absolvenţii claselor a XII-a dacă aceştia au susţinut toate probele scrise și au obţinut cel puţin 5 la fiecare dintre acestea, iar media finală la Balacaureat 2023 este de cel puțin 6.

În acest an, în contextul grevei profesorilor, probele de competențe de la Bacalaureat 2023 sunt echivalate cu mediile din anii de liceu.

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de la Bacalaureat 2023, se calculează media generală ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Pentru candidaţii care obţin media generală la Bac 2023 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net