Timișoara, paradisul diplomelor false de BAC. Cât plăteau elevii pentru ele

Poliția a arestat două persoane din Timiș care produceau diplome false de bacalaureat, pe care ulterior le vindeau cu suma de 2.000 de euro bucata. Percheziții au fost efectuate și în cadrul Universității din Timișoara, instituție care accepta documentele contrafăcute.

Diplome false de BAC vândute cu 2.000 de euro / foto: Pixabay
Diplome false de BAC vândute cu 2.000 de euro / foto: Pixabay

Persoanele responsabile de falsificarea diplomelor de bacalaureat erau un bărbat și o femeie, care au fost reținuți în urma perchezițiilor efectuate de oamenii legii. Persoanele care doreau să devină studenții la Universitatea Tibiscus din Timișoara, la Facultatea de Informatică, puteau obține cu ușurință titulatura de studenți, după ce cumpărau diplomele false de BAC cu 2.000 de euro. Mai mult decât atât, cumpărătorii mergeau „la sigur”, întrucât facultatea accepta cu bună știință documentele false. 

Diplome false de BAC, pentru cei care au picat „examenul vieții”

Tinerii care nu au promovat examenul de bacalaureat au dat dovadă de creativitate și inteligență și de data aceasta, doritori să devină studenți, au ales calea cea mai ușoară: cumpărarea unor diplome false de Bacalaureat contrafăcute.

Potrivit informsțiilor oferite de Observator News, Diplomele false de BAC erau folosite pentru admiterea la Facultatea de Informatică din cadrul Universității Tibiscus din Timișoara, pe care instituția de învățământ le-ar fi acceptat cu bună știință.

Oamenii legii au efectuat șapte descinderi domiciliare la persoanele care au fost bănuite de  de săvârșirea infracțiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals. De asemenea, o percheziție a fost efectuată și la sediul facultății private din Timișoara.

„În urma investigațiilor efectuate, a reieșit că mai multe persoane, care nu ar fi promovat examenul de bacalaureat, ar fi achitat suma de 2.000 de euro pentru obținerea de diplome de bacalaureat contrafăcute. Ulterior, ar fi folosit diplomele de bacalaureat falsificate pentru a se înscrie la unitatea de învățământ. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri și telefoane mobile”, este informația oferită de IPJ Timiș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net