Povestea milionarului care dă BAC-ul a 27-a oară: „Vreau să devin intelectual”

Niciodată nu e prea târziu! Asta crede milionarul Liang Shi (56 de ani), din China, care deși are o afacere de succes, nu a luat nici până acum examenul Gaokao, echivalentul chinez al bacalaureatului de la noi. Zilele trecute, și-a încercat norocul pentru a 27-a oară.

Liang Shi, în timpul examenului Gaokao
Liang Shi a susținut examenul Gaokao, echivalentul bacalaureatului nostru (Foto: Profimedia)

Liang Shi și-a început cariera ca muncitor într-o fabrică. Ulterior a reușit să își fondeze propria companie de construcție, iar în prezent este unul dintre milionarii Chinei. Cu toate acestea, nu este mulțumit.

Liang Shi: „Mă simt frustrat”

Liang are acum doar un vis, acela de a lua bacalaureatul, iar apoi de a studia la prestigioasa Universitate din Sichuan. Pentru a concura cu cei aproape 13 milioane de liceeni care susțin examenul în acest an, Liang a spus că în ultimele luni a trăit „viața unui călugăr ascet”, sculându-se de la 5 dimineața pentru a studia câte 12 ore pe zi. „Mă simt frustrat din cauză că nu am reușit să am studii universitare. Îmi doresc foarte mult să merg la facultate și să devin un intelectual”, a declarat Liang pentru Agence France-Presse (AFP).

În ultimele patru decenii, milionarul a picat examenul Gaokao 26 de ori, prima oară fiind în 1983, la vârsta de 16 ani. Apoi, și-a mai încercat norocul timp de zece ani, însă efortul lui a fost în zadar.

Chiar și în perioada în care China avea măsuri draconice anti-Covid, el a dat examenul, ce-i drept fără succes. Acuzat că vrea să devină faimos cu isprava sa, Liang le-a răspuns cârcotașilor: „Nimeni întreg la cap nu ar petrece zeci de ani din viață învățând pentru Gaokao, doar pentru a-și face publicitate”. Mai în glumă, mai în serios, Shi a spus că a renunțat inclusiv la alcool și la jocul mahjong, pentru a se pregăti cum se cuvine pentru examenul din iunie.

Bărbatul nu a primit prea mult sprijin din partea fiului său, care a luat examenul în 2011. „La început nu a aprobat încercările mele, iar acum îi este indiferent”, a spus Liang. Întrebat cum va sărbători odată ce lua bacalaureatul, el a spus că plănuiește să compenseze distracția pierdută. „Voi juca mahjong cu prietenii mei timp de trei zile și trei nopți”.

Pentru studenți, un rezultat bun la examenul Gaokao poate decide traiectoria de viață, cu o diplomă de la o universitate de elită care conferă respect, statut și oportunități mai bune de angajare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net