Bacalaureat 2023. Azi se depun contestațiile! Cum arată modelul

Ultima actualizare:

Notele la examenul de Bacalaureat 2023 au fost publicate de Ministerul Educației, iar cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestațiile astăzi, 3 iulie. Cum arată modelul.

bac 2023 romana olt (139) jpg

Absolvenții de liceu au aflat astăzi rezultatele la examenul maturitățiii. Ministerul Educației a publicat notele pe platforma bacalaureat.edu.ro, unde trebuie să introducă codul de candidat pentru a avea acces la ele. Cei care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute trebuie să aibă în vedere faptul că doar astăzi pot depune contestațiile. Acestea se pot face pentru una sau mai multe probe.

Când se depun contestațiile pentru BAC 2023

Mai exact, între orele 12:00 și 18:00 elevii pot depune fizic contestațiile la secretariatul liceului unde au susținut examenul. De asemenea o pot face și prin mijloace electronice, trimițând un mail la secretariat în același interval orar.

Potrivit portalînvățământ.ro, elevii care contestă rezultatul trebuie să completeze, semneze și să depună prin mail și o declarație-tip, unde menționează faptul că au luat la cunoștință că nota primită după soluționarea contestațiilor poate modifica în funcție de caz nota prin creștere sau descreștere. Este important să rețineți că în cazul în care se constată o diferență de punctaj mai mare de 1,5 puncte între rezultatul inițial și contestație, lucrarea va fi reevaluată de o a treia comisie. Reevaluarea lucrărilor se face în conformitate cu baremul de evaluare și procedurile de corectare. Rezultatele vor fi afișate vineri, pe data de 7 iulie, în centrele unde s-au susținut examenele, dar și online.

Model contestație BAC 2023

image

Rata de promovabilitate de peste 70%

Din cei 125.352 de candidați care au susținut examenul de Bacalaureat în această sesiune, au promovat  91.246 de candidați, adică 87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare. Astfel, rata de promovabilitatea înainte de depunerea contestațiilor este de 72,8%, un procent mai mic față de anul trecut când s-a obținut o promovabilitate de 73,3%. Totuși, este al doilea an consecutiv din ultimul deceniu când rata de promovabilitate a fost de peste 70% ( 67,8% - 2021).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
image
actualitate.net
image
actualitate.net