Cât costă un vin fiert în târgul de Crăciun din Capitală. Locuitorii din București au rămas uimiți!

Ultima actualizare:

Târgul de Crăciun din București și-a deschis porțile pentru toți locuitorii Capitalei. Edilul Nicușor Dan a făcut tot posibilul pentru ca oamenii să fie plăcut surprinși de atmosfera de Sărbătoare, ca prețurile să fie decente și toți să fie mulțumiți. 

Roata panoramică din târgul de Crăciun din București
Roata panoramică din târgul de Crăciun din București

Înainte de deschiderea târgului din București, primarul Nicușor Dan a ținut să le comunice locuitorilor ce atracții vor găsi, anul acesta și cu ce se vor putea delecta.

Roata panoramică, cea mai tare atracție din târg

De departe, a spus edilul, roata panoramică uriașă este atracția principală, iar prețul pentru o singură persoană este de 25 de lei/o tură. Surprinzător pentru toată lumea a fost faptul că, anul acesta, au existat anumite speculații legate de faptul că, în târg, nu va exista un brad împodobit. Informația falsă a fost, se pare, cea mai mare dezamăgire a bucureștenilor, după cum chiar ei s-au exprimat, liber, pe Facebook, în numeroase comentarii. Din fericire pentru aceștia, edilul a amplasat și bradul mult dorit și toată lumea a fost împăcată la vederea peisajului. 

„Atracţia Târgului, roata panoramică uriaşă, a fost deja montată, căsuţele pentru meşteri, artizani şi pentru bucătarii de mâncare tradiţională sunt frumos decorate cu crenguţe de brad, iar scena şi patinoarul sunt aproape gata.

Căsuţele din turtă dulce, soldăţeii şi renii cu siguranţă îi vor încânta pe copii. Pentru cei mari, iubitori ai fotbalului, vom avea un ecran uriaş pe care vor fi transmise meciurile din Campionatul Mondial, interviuri la vestiare sau scene de culise care nu se văd la televizor”, a spus Nicușor Dan, despre târgul de Crăciun din București. 

Citește și - Târgul de Crăciun din România care intră în top 10 al celor mai frumoase din Europa. E o mare surpriză

Cât costă un pahar de vin fiert, în târgul de Crăciun din București

Din cauza scumpirilor alimentelor și a tuturor lucrurilor pe care le cumpărăm din supermarketuri, locuitorii din București s-au gândit că anul acesta, prețurile vor exploda și în târgul de Crăciun. Cu toate acestea, sunt chiar accesibile, iar pe paginile de Facebook destinate evenimentului, nimeni nu se plânge de nimic. 

Nicușor Dan, în vizită la căbănuțele din târgul de Crăciun din București
Nicușor Dan, în vizită la căbănuțele din târgul de Crăciun din București

Un pahar de vin costă, în medie, 10 lei, însă există căbănuțe la care se poate găsi chiar și cu 7 lei. O ciocolată caldă are prețurile variabile, oscilând între 6 și 10 lei. Dacă ești iubitor de toppinguri, bezele sau bombonele, prețul crește, în funcție de cum dorești să o servești. 

Alte prețuri în târgul din Capitală

Un kilogram de șorici costă, în târgul de Crăciun din București, 75 de lei, pe când în Craiova, în târg, costă 100 de lei (n.r. - 10 lei/100 grame). Turta dulce are și ea un preț accesibil, între 10 și 25 de lei, în funcție de dimensiune. 

Nici mâncarea tradițională nu este chiar atât de scumpă, spun locuitorii din București, în social media. Cu un buget de 150 de lei, pot servi o masă completă doi adulți și un copil. Desigur, totul depinde de preferințele fiecăruia, căci sunt feluri de mâncare mai ieftine și, evident, mai scumpe. Carnea de porc este vedeta târgului. Aceasta se găsește gătită sub diverse forme, de la tochituri, pomana porcului, fripturi, la tot felul de alte preparate a căror bază este. ț

Nici pastrama de oaie nu este de neglijat, spun bucureștenii, care stau la coadă chiar și jumătate de oră pentru a cumpăra o porție!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net