Cât rezistă, de fapt, puiul în frigider? Multă lume face această greșeală

Puiul este considerat o carne de bază în multe gospodării, cu toate acestea de multe ori nu știm cât ar fi bine să îl ținem la congelator. Ne gândim că data înscrisă pe pachet trebuie respectată cu sfințenie, însă puiul poate rezista mult mai mult. 

Carne de pui jpg

Dacă nu este păstrat cum trebuie puiul prezintă un risc ridicat de contaminare bacteriană. De aceea, pregătirea, depozitarea și gătitul în mod corespunzător este importantă, în caz contrar, ar putea deveni o sursă de boli alimentare.

Potrivit Healthline păstrarea puiului în frigider este varianta utilizată de majoritatea oamenilor, dar mulți se întreabă cât îl pot menține la frigider cu adevărat.  Potrivit Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite, puiul crud poate fi păstrat în frigider aproximativ 1-2 zile. Același lucru se aplică curcanului crud și altor păsări de curte. Asta în timp ce puiul gătit poate rezista la frigider aproximativ 3-4 zile. Păstrarea puiului în frigider ajută la încetinirea răspândirii bacteriilor, deoarece bacteriile tind să se dezvolte mai lent la temperaturi sub 4°C.

În plus, puiul crud trebuie păstrat într-un recipient etanș pentru a preveni scurgerea sucului și contaminarea altor alimente. Puiul gătit trebuie refrigerat într-un recipient ermetic. 

friptura pui resturi jpeg

Dacă sunteți nevoițo să păstrați puiul mai mult de câteva zile, cel mai bine este să îl păstrați în congelator. Bucățile de pui crude pot fi păstrate la congelator până la 9 luni, în timp ce un pui întreg poate fi congelat până la 1 an. Puiul fiert poate fi păstrat la congelator timp de 2-6 luni. 

Cum îți dai seama că puiul s-a stricat

Puiul care a depășit data indicată pentru consum și nu a fost păstrat în siguranță la congelator este posibil să se strice. De asemenea, daca observați schimbări în culoare, este posibil să nu mai fie bun de consumat. Puiul crud sau gătit care începe să aubă o culoare diferită, clar nu mai este bun de mâncat. Și mirosul este un indicator care arată că puiul nu mai poate fi consumat. Dacă simțiți un miros ce seamănă cu amoniacul atunci e bine să îl aruncați, totuși este greu să vă dați seama de asta dacă puiul a fost marinat sau condimentat înainte. În plus și textura este un indicator în acest sens. Puiul cu o textură prea moale, nu mai este bun de consumat.

image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg