Câte personalități am pierdut în 2022!

Ultima actualizare:

Anul 2022 este marcat de moartea unor mari personalități din țară, dar și de peste hotare. România a pierdut în acest ani actori celebri precum Valentin Uritescu, Alexandru Arșinel, Valeria Seciu și lista continuă. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, premierul japonez Shinzo Abe sau fostul preşedinte al URSS Mihail Gorbaciov se numără printre marile personalităţi care au decedat în 2022.

Prințul George și Prințesa Charlotte, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Prințul George și Prințesa Charlotte, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Actori iubiți de români au ajuns în acest an la capătul călătoriei lor, după ce au încântat și inspirat mai multe generații.

Valentin Uritescu a murit în 2022
Valentin Uritescu a murit în 2022

Pe 17 iunie, a murit Valentin Uritescu. Avea 81 de ani și suferea de o boală degenerativă. La începutul lunii mai, actorul, retras în ultimii ani din cauza problemelor de sănătate, a fost internat în spital după ce i s-a făcut rău. Actorul a cerut familiei, în urmă cu câțiva ani, să îl ducă într-un centru medical pentru seniori, ca să beneficieze de îngrijire de specialitate.

În aceeași zi cu Valentin Uritescu a fost înmormântat un alt mare actor: Alexandru Lulescu. A decedat la vârsta de 90 de ani în urma unui atac cerebral. Și el se afla de ceva timp într-un azil, sub îngrijire specializată.

Valeria Seciu, fosta soție a actorului Octavian Cotescu, a murit la 83 de ani, pe data de 6 septembrie, răpusă de o boală necruțătoare. După moartea lui Octavian Cotescu, ea nu s-a recăsătorit. Împreună aveau un fiu care de mai mulți ani este călugăr pe muntele Athos.

Personalități care au decedat în 2022! Alexandru Arșinel a murit la 83 de ani

Marele Arșinel s-a stins din viață
Marele Arșinel s-a stins din viață

Alexandru Arșinel a decedat la 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Pe 15 septembrie, Alexandru Arșinel a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. El a suferit complicații la plămâni pe fondul unor mai vechi afecțiuni.

Soprana Mariana Nicolesco, una dintre cele mai mari personalități ale României, a cărei voce a răsunat pe întreg mapamondul, a murit în data 14 octombrie, la București. 

Mariana Nicolescu a murit în 2022
Mariana Nicolescu a murit în 2022

În lunga istorie a Teatrului Scala din Milano, Mariana Nicolesco este soprana care a apărut în cele mai multe premiere absolute. Iar în 1993, la invitaţia Papei Ioan Paul al II-lea, a cântat la Vatican, în Concertul de Crăciun, vechile colinde româneşti, ascultate de peste un miliard de oameni prin intermediul Mondoviziunii. Mariana Nicolescu este înmormântată la Cimitirul Ghencea din Capitală.

Alte personalități care au plecat dintre noi 

Lista perosnalităților care au părăsit această viață în 2022 este lungă. Amintim pe actrița Camelia Zorlescu care a murit la vârsta de 84 de ani. Actorul Doru Ana a murit la vârsta de 68 de ani. El a jucat în peste 40 de filme.

Constantin Codrescu a fost actor, regizor, scenograf și profesor. A jucat în peste 50 de filme de-a lungul cariei sale și a murit în luna noiembrie la vârsta de 91 de ani. Actriţa Sanda Toma (88 de ani) șiactorul Traian Stănescu (82 de ani) au murit și ei lăsând în urmă goluri ireparabile.

În acest an, 2022, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare omul de afaceri Peter Imre (60 de ani). Academicianul Eugen Simion, dirijorul Voicu Enăchescu, regizorul Nicolae Corjos sau profesorul Gheorghe Mencinicopschi au trecut în neființă în anul care tocmai se încheie.Toți au avut contribuții importante în domeniile lor.

Personalități care au murit în 2022

Și pe plan extern, lista personalităților marcante care au părăsit această lumeeste lungă.

- Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, decedată la vârsta de 96 de ani.

- Premierul japonez Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, împușcat mortal în timpul unui miting

- Fostul preşedinte al URSS Mihail Gorbaciov.

- Actorul Sidney Poitier, deținător al unui premiu Oscar, a murit la vârsta de 94 de ani.

- William Hurt și el deținătorul unui premiu Oscar a murit la 71 de ani.

- Madeleine Albright, una dintre cele mai grele nume din politica americană a murit la 84 de ani. A fost prima femeie secretar de stat a SUA.

- Marele fotbalist Pele (82 ani) și celebra creatoare de modă Vivian Westwood (81 ani) au murit în aceeași seară - 29 decembrie.

- În ultima zi a anului ne-am luat adio de la fostul Papă Benedict al 16 lea care a murit la 95 de ani într-o mânăstire din Vatican.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net