Câte zile poți purta aceeași pereche de blugi, până să o speli. Multe femei fac această greșeală

Blugii sunt, fără nicio urmă de îndoială, unul dintre cele mai populare articole de îmbrăcăminte din toate timpurile. Unii dintre noi nu îi spală foarte des, deși specialiștii recomandă acest lucru. Click! îți spune cât de des trebuie să îi bagi la mașina de spălat.

Blugii trebuie spălați mai des decât crezi / foto: Pixabay
Blugii trebuie spălați mai des decât crezi / foto: Pixabay

Deși sunt fabricați în mai multe culori, cei mai comuni blugi au culoarea albastră. Purtați pentru o perioadă lungă de timp, pot deveni un dezavantaj, în special în zilele de vară, când transpirăm foarte tare.

Experții consideră că blugii pot fi purtați, spre deosebire de alte feluri de îmbrăcăminte, de mai multe ori înainte de a fi spălați. Totuși, este recomandat ca după 3 purtări să fie aruncați în mașina de spălat.

Cum îți dai seama dacă o pereche de blugi e murdară

Dacă o pereche de blugi ți se pare curată, dar vrei să fii sigur, există un test foarte simplu să afli adevărul. Trebuie doar să îi miroși. Dacă au un iz urât, este de preferabil să fie băgați la spălat.

Este bine de știut că blugii se fabrică din două tipuri diferite de denim. Denimul/blugul spălat înseamnă faptul că înainte de a intra la raft a fost deja trecut printr-o spălare industrială, pentru a se verifica culoarea și aspectul materialului. Pe de altă parte, denimul brut este diferit. Începând cu câteva spălări, blugii își vor deteriora culoarea.

Scurtă istorie a blugilor

Făcuți dintr-o ţesătură rezistentă numită denim, care-i făcea greu de murdărit, dar, în acelaşi timp, uşor de spălat, pantalonii indigo concepuţi iniţial pentru muncitori i-au cucerit pe adolescenţii anilor 1960. Elvis Presley, Marlon Brando sau James Dean au fost printre primii „derbedei” care au purtat pe marile ecrane aceste obiecte de îmbrăcăminte.

În Spania se numesc „vaqueros” sau „tejanos”, în daneză – „cowboybukser”, adică pantaloni de cowboy, chinezii le spun „niuzaiku”, ungurii – „farmernadrag”, bulgarii – „donkey”, olandezii – „spijkerbroek”. Iar românii, „blue-jeans” sau, pur şi simplu, „blugi”. Indiferent cum li se spune în fiecare limbă, pantalonii indigo sunt asociaţi, de fiecare dată, cu America.

Istoria lor începe însă acum mai bine de 500 de ani în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans” vine din sintagma franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac.

Deşi îi numim „blue-jeans”, pantalonii erau realizaţi, încă de pe-atunci, din denim, o stofă a cărei compoziţie s-a schimbat de-a lungul secolelor, scrie Historia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net