Medicii avertizează! De ce nu e bine să porți blugi vara
Pânza de denim absoarbe căldura și nu permite aerului să treacă prin ea, împiedicând uscarea transpirației, mai ales în lunile fierbinți de vară. Poate duce la iritații, alergii ale pielii, erupții cutanate și inflamații, împreună cu infecții fungice. Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre motivul pentru care ar trebui să evitați să purtați blugi în timpul sezonului cald.
Unde poate duce alegerea greșită a hainelor
Insolația și deshidratarea sunt frecvente vara. Acestea nu numai că pot fi disconfortante, ci și fatale, dacă nu sunt tratate bine la timp. Și, în ciuda măsurilor de precauție, poate fi surprinzător să știm că, de multe ori, oamenii se îmbolnăvesc din cauza infecțiilor pielii cauzate de alegerea greșită a hainelor.
Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, denimul înseamnă confort și stil. Dar lunile de vară pot fi chinuitoare în denim, deoarece țesătura poate fi cauza mai multor probleme legate de piele, inclusiv erupții cutanate, inflamații, roșeață, alergii, iritații și chiar infecții fungice și bacteriene.
Hainele din denim nu lasă transpirația să se usuce
Potrivit experților în sănătate, hainele din denim previn aerarea și nu lasă transpirația să se usuce, captând căldura și transpirația, făcând un loc ideal pentru înflorirea diferitelor microorganisme care cauzează infecții.
Efectele secundare ale denimului vara
Toată lumea știe cât de reconfortanți sunt blugii, potrivindu-se cu orice look. Dar, purtarea zilnică a blugilor, pot duce la o mulțime de piele, precum și la alte probleme de sănătate, care includ:
Infecții bacteriene și fungice
Infecțiile fungice, ciuperca unghiilor de la picioare, infecțiile cu drojdie și erupțiile cutanate în zona genitală sunt un motiv de îngrijorare tot mai mare. Simptomele clasice includ: decolorare în zona afectată, pielea infectată poate fi moale sau straturile pot începe să se descompună, peeling sau crăpare a pielii infectate, descuamarea și exfolierea pielii, senzații de mâncărime, usturime sau arsură în zona infectată.
Denimul agravează aceste probleme, deoarece purtarea blugilor strâmți pentru o perioadă lungă de timp oprește circulația sângelui în coapse și provoacă umflarea picioarelor.
Infecția uterului
Purtarea denimului strâns poate da naștere la o infecție a uterului la o vârstă fragedă, ceea ce duce la un blocaj permanent care provoacă probleme de infertilitate. De asemenea, potrivit experților în sănătate, denimul poate provoca iritații vaginale, infecție cu drojdie și vaginoză bacteriană în lunile mai calde, deoarece țesătura restricționează fluxul de aer și fluxul de sânge în partea inferioară a corpului.
Dermatita vestimentară
Dermatita îmbrăcămintei, cunoscută și sub denumirea de dermatită textilă, este o formă de iritație care apare atunci când pielea intră în contact cu anumite tipuri de îmbrăcăminte.
Vara, denimul, care este prelucrat cu coloranți, formaldehidă și cromat poate provoca iritații ale pielii. Potrivit experților, prevalența dermatitei de contact cu textile este în creștere, cel mai probabil din cauza schimbărilor în practicile de fabricație a textilelor și a utilizării agenților de procesare care sunt cunoscuți iritanti.
Provoacă erupții cutanate, în special pe partea superioară a coapsei și uneori poate fi prezentă fără caracteristici clinice vizibile, dar cu prurit persistent sau mâncărime. Caracteristicile sale clinice sunt: eczemă cu plăci roșii, solzoase și pete, leziuni care sunt uscate și localizate, scriu cei de la timesnownews.com.