Cauzele pentru care nu se coc roșiile din grădină. Pașii simpli pe care trebuie să-i respecți dacă vrei să ai o recoltă bogată

Ultima actualizare:

Te-ai întrebat vreodată de ce nu se coc roșiile din grădină și care sunt cauzele? Ei bine, această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul unor pași simpli, pe care, dacă îi vei urma în mod corect, recolta ta va fi salvată.

Ce poți face pentru a-ți salva recolta de roșii / Sursă foto: Pixabay
Ce poți face pentru a-ți salva recolta de roșii / Sursă foto: Pixabay

Fertilizarea și Hidratarea, esențiale pentru o recoltă de roșii bogată

Fertilizarea este unul dintre cei mai importanți pași atunci când vrei ca recolta ta de roșii să fie bogată. Unii oameni fac greșeala de a suprafertiliza roșiile, ceea ce duce la un exces de azot în sol.

Trebuie să știți că azotul stimulează creșterea plantelor, dar nu și coacerea fructelor. Așadar, seva va fi îndreptată către producerea frunzelor și nu a roșiilor. Pe lângă azot, fosforul și potasiul sunt două substanțe necesare pentru roșii. În timp ce fosforul stimulează producerea de flori și fructe, potasiul ajută la coacerea fructelor.

Hidratarea este la fel de importantă, dacă vrei ca roșiile tale din grădină să se coacă. Specialiștii recomandă utilizarea unui sistem de irigare prin picurare pentru ca apa și nutrienții să se distribuie uniform. De precizat este faptul că recolta trebuie udată seara, astfel încât plantele să absoarbă apa pe parcursul nopții.

Temperatura și copilirea, 2 pași importanți pentru recolta de roșii

Și temperatura contează enorm în cazul recoltei de roșii. Temperaturile ridicate și lumina solară pot afecta considerabil coacerea lor. Astfel, dacă sunt mai mult de 29 de grade Celsius, plantele nu mai produc caroten și licopen, respectiv pigmenții care dau culoarea roșie fructelor.

De asemenea, trebuie să știți că decolorarea fructelor se produce atunci când lumina este mult prea puternică. Oamenii care cultivă roșiile în solar trebuie să aerisească spațiul pentru a evita ca roșiile să fie afectate, potrivit specialiștilor. Mai mult, în sezonul de vară, este recomandat ca solarul să fie deschis atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi.

Ultimul pas foarte important constă în copilirea roșiilor. Acesta este procesul de eliminare a lăstarilor tineri care cresc la baza frunzelor sau a tulpinilor. În cazul în care aceștia sunt prea mulți, seva va ajunge să stimuleze creșterea lor, în loc să ajute fructele. Așadar, pentru o recoltă bogată și sănătoasă de roșii trebuie să îndepărtăm lăstarii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net