Atenţie la roşiile injectate din pieţe și din supermarketuri! Cum le poți recunoaște, la ce trebuie să fii atent
Prezente atât pe tarabele piețelor, cât și în supermarketuri, roșiile injectate cu diverse chimicale au un aspect aparent similar cu cel al legumelor naturale, deși prezintă câteva semne distincte. Probabil mulți dintre noi am cumpărat roșii și am constatat că nu au gust. Cum ne putem da seama dacă au fost tratate cu chimicale? Detaliile care fac diferența.
Mulți clienți au cumpărat din supermarket sau din piețe roșii fără gust, care odată tăiate, prezintă un aspect ciudat. Deși roșiile injectate pot părea a fi sănătoase și delicioase, ele pot conține aditivi și substanțe chimice periculoase. Însă, cum recunoașteți roșiile injectate?
Cum recunoști roșiile injectate. La ce trebuie să fii atent
Verificați forma și dimensiunea - roșiile injectate sunt adesea mai mari, cu o formă mai uniformă și mai regulară decât cele naturale.
Verificați textura - roșiile injectate sunt adesea mai tari și mai grele. Dacă găsiți roșii care sunt prea tari sau prea grele, este posibil ca acestea să fi fost tratate cu substanțe chimice pentru a le îmbunătăți rezistența.
Verificați culoarea - roșiile injectate sunt adesea mai închise la culoare și mai uniforme decât celelalte.
Verificați interiorul - atunci când deschideți o roșie injectată, veți observa că interiorul este alb și lemnos, în loc de cel natural al roșiilor. Acesta este un semn că au fost folosite substanțe chimice pentru a le coace mai repede și a le face să dureze mai mult.
Verificați pulpa - dacă deschideți o roșie injectată și verificați pulpa, veți observa că aceasta este prea compactă și prea dură. Acest lucru sugerează că au fost produse folosind un proces special de injectare.
Roșiile nu sunt singurele produse cu chimicale din magazine. Alături de ele stau și strugurii, merele, sau chiar pepenii roșii. Consumatorii trebuie să fie vigilenți și să examineze atent produsele înainte de achiziție pentru a evita consumul de alimente tratate cu substanțe chimice.
Prin urmare, recunoașterea roșiilor injectate și a altor produse tratate cu chimicale este esențială pentru asigurarea unei alimentații sănătoase și sigure.