Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase

Cea mai eficientă metodă naturală pentru fertilizarea legumelor este cea cu soluția de drojdie, în special pentru roșii. Specialiștii spun că soluția se prepară foarte ușor, iar aceasta trebuie aplicată de trei ori în timpul verii. Metoda fertilizării cu acest îngrășământ este testată îndeosebi de grădinari, care doresc să aibă roșii sănătoase și gustoase, fără a apela la îngrășămintele chimice.

Cu ce trebuie să stropești roșiile Foto: Shutterstock
Cu ce trebuie să stropești roșiile Foto: Shutterstock

De ce ajută drojdia plantele 

Drojdia este un grup de ciuperci unicelulare. Există aproximativ 1.500 de specii. De regulă, celule de drojdie au diametrul de 3–7 microni. Drojdia este probabil unul dintre cele mai vechi „organisme domestice”. De mii de ani, oamenii o folosesc pentru fermentare și coacere. Drojdia secretă multe substanțe utile pentru plante: tiamina, vitaminele grupei B, auxine, citochinine. Plantele reacționează foarte bine la toate aceste substanțe.

Efectele drojdiei asupra roșiilor 

Soluția cu drojdie reprezintă un îngrășământ natural pentru cultura de tomate de grădină, acționând, însă și asupra solului la care calitatea este îmbunătățită. Fertilizările cu drojdie sporesc activitatea microorganismelor din sol, activează prelucrarea substanțelor organice, eliminând fosfor și azot și stimulează rădăcinile plantelor.

Efectele drojdiei asupra roșiilor este vizibilă la nivelul rădăcinilor și frunzelor – care se dezvoltă mai repede și mai bine. Chiar dacă nu protejează direct contra bolilor, plantele mai viguroase sunt mai rezistente. Fertilizarea roșiilor cu drojdie ajută plantele să tolereze mai ușor căldură sau alte condiții meteo deosebite. Cel mai mare beneficiu al drojdiei la roșii este la nivelul fructificării: se obțin tomate mai multe, mai mari și mai gustoase.

Îngrășământul trebuie aplicat de trei ori 

Ingredientele de care ai nevoie: apă 2,5-2,7 litri, drojdie instant: 100 g și zahăr: 0.5 cană. Iată care este procedura: se toarnă 2,5 - 2,7 litri de apă fără clor (distilată) într-un recipient de 3 litri. Dizolvați drojdia în apa caldă și adăugați zahărul. Acoperiți recipientul cu pânză de mestecat și lăsați să fermenteze într-un loc cald, agitând din când în când.

Când fermentarea este completă, amestecul este gata de utilizare. Se diluează un borcan de amestec în 10 litri de apă și se toarnă acest amestec peste fiecare tufă de roșii. Îngrășământul trebuie aplicat de trei ori: după înflorire, în sezonul mijlociu și spre sfârșitul sezonului. 

Avertizări privind fertilizarea cu drojdie a legumelor

Dacă optați pentru fertilizarea cu drojdie a legumelor, nu faceți exces de zel deoarece, în timpul activării și fermentării, se produce o cantitate de etanol care face ca plantele să rodească și fructele să se coacă mai repede, însă planta va îmbătrâni mai repede decât ar trebui. Nu se face exces de zel cu soluția de drojdie, deoarece, în momentul în care ea activează, consumă mult potasiu, astfel sărăcind plantele de acest element.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
padure tropicala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net