Cazuri faimoase de suicid. Și-au luat viața într-un mod tragic și au rămas în istorie

22 ianuarie 2022

De-a lungul timpului, au existat multe cazuri faimoase de suicid în lume. Și au șocat atât de tare încât au rămas în memoria colectivă, dar și în istorie. Au existat oameni care au ales să-și pună capăt vieții în public, în fața tuturor. Și au apăsat trăgaciul fără nici o reținere. Un mod exibiționist de a-ți încheia socotelile cu viața. 

image

Deputatul american Budd Dwyer s-a împușcat în timpul unei conferințe de presă

Una dintre cele mai faimoase sincideri din istorie a fost cea a politicianului american Robert Budd Dwyer. Acesta s-a împușcat în timpul unei conferinţe de presă, transmisă live, şocând pe cei prezenţi şi pe cei care au urmărit imaginile filmate. Scenele de o brutalitate extremă au făcut înconjurul lumii. În vremea aceea era trezorier al statului Pensylvannia. La un moment dat, Dwyer a fost acuzat că a primit mită pentru desemnarea unei firme specializate în recalcularea impozitelor, suprataxate din greşeală, a populaţiei. Prejudiciul s-ar fi ridicat la peste 300.000 de dolari.    

image

Dwyer a fost găsit vinovat şi ar fi fost condamnat la 55 de ani de închisoare şi la plata sumei respective. Trezorierul din Pennsylvania şi-a susţinut până la final nevinovăţia şi cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei a convocat o conferinţă de presă. Dwyer şi-a afirmat încă o dată nevinovăţia, a oferit două plicuri consilierilor săi, iar din al treilea plic a scos un revolver Magnum şi în faţa jurnaliştilor care transmiteau şi-a băgat pistolul în gură şi a tras.    

A căzut la pământ cu sângele ţâşnindu-i pe nări şi a murit aproape pe loc. Ultimele sale cuvinte, în corul celor care încercau să-l oprească a fost: ”Vă rog părăsiţi camera, dacă vă afectează”. 

Ulterior, s-a descoperit faptul că martorul cheie în proces mințise iar deputatul era, de fapt, nevinovat. 

image

O jurnalistă s-a împușcat în timp ce prezenta știrile

Un alt caz şocant de sinucidere publică a avut loc în dimineaţa zilei de 15 iulie 1974 chiar în studioul postului local de televiziune Channel 40 din Florida, Statele Unite. Christine Chubbuck, una dintre vedetele postului de televiziune, cea care prezenta programul de ştiri al postului, s-a împuşcat în cap, în faţa telespectatorilor. Imaginile au fost şocante, jurnalista rămânând întinsă pe pupitrul de ştiri câteva secunde, timp în care regia de emisie a reuşit să schimbe rapid programul. 

Iniţial s-a crezut că jurnalista americană a protestat într-un mod brutal împotriva tabloidizării sufocante a ştirilor şi împotriva nevoii de senzaţional. Dar luând în calcul istoricul Christinei Chubbuck, s-a ajuns la concluzia că era măcinată de depresie încă din copilărie şi că de fapt munca stresantă din domeniul televiziunii nu a fost decât ultimul strop care a umplut paharul.    

Depresia şi probabil o iubire neîmpărtăşită de un coleg de redacţie au făcut-o să clacheze. Pe 15 iulie 1974 şi-a anunţat colegii că vrea să prezinte câteva ştiri la care deja lucrase. A intrat în direct, a vorbit despre câteva incidente sângeroase din buletinul de ştiri, iar la un moment dat a scos un pistol şi a spus: ”În conformitate cu politica postului Channel 40 de a vă prezenta cele mai noi ştiri despre sânge şi măruntaie, în culori vii, veţi asista la o nouă premieră: sinuciderea în direct”.   

Imediat a scos un pistol şi l-a lipit de cap şi a tras. S-a prăbuşit pe pupitru. A fost dusă la spital, dar a murit după mai puţin de 40 de ore.   

image

 Evelyn McHale, „Cea mai frumoasă sinucidere”  

 O altă sinucidere extrem de faimoasă având însă ca protagonistă o femeie cât se poate de obişnuită a fost înregistrată pe 1 mai 1947 în New York.    

Evelyn McHale, o tânără bibliotecară în vârstă de 24 ani, s-a aruncat de la etajul 86 al Empire State Building din New York şi a aterizat pe o limuzină parcată. Ceea ce a şocat a fost imaginea trupului neînsufleţit al femeii, suprinsă de un fotograf chiar după cădere. A fost considerată de celebra publicaţie ”Time“ drept ”Cea mai frumoasă sinucidere”.    

Evelyn McHale s-a născut în Berkeley. Părinţii ei au divorţat, iar ea, împreună cu cei şapte fraţi, s-a mutat la tatăl ei în New York. A fost membră al Women's Army Corps în timpul liceului, apoi s-a angajat ca bibliotecară.    

Evelyn era logodită cu Barry Rhodes, un tânăr din Pennsylvania, fost coleg de muncă. Înainte de a se sinucide, ea şi-a vizitat logodnicul. Acesta declara la acea vreme că tânăra era bine şi chiar planificaseră nunta pentru luna iunie a anului 1947.    

Cert este că Evelyn a urcat la etajul 86 al Empire State Building, şi-a dat jos paltonul şi s-a aruncat de pe platforma de observaţie. Trupul ei căzut pe capota limuzinei avea o graţie aparte, cu mâinile atent aşezate pe piept, chipul împăcat şi picioarele încrucişate. În biletul de adio a cerut ca nimeni să nu-i vadă trupul şi să fie incinerată. A precizat că nu-şi merita logodnicul. De altfel, acesta nu s-a căsătorit niciodată.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
Pensionari din România jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg