Ce aliment înlocuiește cu succes balsamul pentru rufe. Este ieftin, la îndemâna oricui, iar hainele vor fi mai curate ca niciodată
Multe femei se întreabă de ce este bine să pui oțet în mașina de spălat rufe. Oțetul are același efect ca un balsam de haine, pentru că înmoaie țesătura, dar îndepărtează și murdăria și în plus este și un bun antibacterian. Însă trebuie să ai grijă la cantitate.
Poți să adaugi oțet în mășina de spălat rufe
Oțetul tradițional are numeroase utilizări practice în domeniul gospodăriei. El poate servi la igienizarea locuinței, precum și la eliminarea resturilor de calcar de pe diverse suprafețe. Un remediu pe care mulți îl utilizează presupune adăugarea oțetului în mașina de spălat rufe. Lasă toate hainele ca noi, moi și bine spălate, dar contează mult în care dintre compartimente este introdus. În funcție de nevoie, alege locul potrivit, scrie newsweek.ro.
Oțetul poate fi folosit ca înlocuitor al balsamului de rufe
Pentru a dizolva depunerile de calcar de pe componentele interne ale mașinii de spălat, adaugă un pahar de oțet în compartimentul destinat detergentului. Configurează un ciclu de spălare scurt, fără a introduce haine în mașină, pentru a asigura o curățare eficientă a aparatului. De asemenea, oțetul poate fi folosit ca înlocuitor al balsamului de rufe. El are capacitatea de a înmuia țesăturile, conferindu-le o textură catifelată și pufoasă, astfel încât nu mai este necesară utilizarea balsamului obișnuit.
Dacă dorești să utilizezi oțetul ca înlocuitor pentru balsamul de rufe, toarnă aproximativ jumătate de pahar de oțet în compartimentul destinat balsamului de rufe al mașinii de spălat. Acest compartiment se află de obicei în partea a treia a sertarului și este marcat cu un simbol sub formă de floare. Nu trebuie să-ți faci griji în privința mirosului, deoarece oțetul va dispărea din țesături pe măsură ce acestea se usucă.
Sfaturi de la o pasionată de curățenie
Elnaz Hamai, o pasionată de curățenie și bricolaj, a intrat pe rețelele de socializare pentru a-și împărtăși sfaturile. „Întotdeauna separați țesăturile grele de cele delicate. Nu vrei ca blugii tăi să se lovească de hainele tale delicate." În mod similar, țesăturile grele absorb mai multă apă, așa că expertul a spus: "Nu amestecați niciodată prosoapele cu alte haine".
„Prosoapele absorb mult mai multă apă în mașina de spălat și, deoarece durează mai mult să se usuce, o să uscați prea mult celelalte haine și le expuneți la prea multă căldură. Când vine vorba de blugii de culoare închisă, "întoarceți-i pe dos", și faceți același lucru pentru orice tricou care are inscripții".