Ce au găsit arheologii în mormântul unui împărat chinez, mort de peste 2.000 de ani. E prima descoperire de acest fel

În mormântul antic al unui împărat chinez care a trăit în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, arheologii au găsit un schelete complet al unui panda uriaș. Potrivit Hu Songmei, arheolog la Academia de Arheologie din Shaanxi, este pentru prima dată când un schelet întreg de panda este descoperit de experți într-un loc de înmormântare străvechi.

Mormant egiptean FOTO Shutterstock jpg

Arheologii din China au descoperit, într-un mormânt antic al unui împărat chinez, care a trăit în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, scheletul complet al unui panda uriaș. Este pentru prima dată când un panda întreg e descoperit îngropat într-un astfel de loc, un loc de înmormântare străvechi, conform Hu Songmei, arheolog la Academia de Arheologie din Shaanxi.

Panda aparținea probabil subspeciei Qinling

Scheletul a fost găsit în fața mormântului împăratului Wen, care a domnit până în anul 157 î.Hr., fiind al cincilea conducător al dinastiei Han de Vest, înmormântat în apropiere de Xian, un oraș din provincia Shaanxi, cândva capitala imperială a Chinei.

Arheologii au dezgropat, și la sfărșitul anului 2021, rămășițele unui tigru, ale unui tapir, ale unui bizon, ale unui iac, takin și alte animale, în 20 de gropi la colțurile unei grădini regale din apropierea mormântului lui Wen, însă abia recent echipa de arheologi a identificat unul dintre schelete ca fiind un panda uriaș, cu ajutorul testelor ADN.

Potrivit lui Hu Songmei, panda aparținea probabil subspeciei Qinling, fiind un animal cu o față mai mare și mai rotundă, diferită de cea a pandaului gigant din Sichuan, mai comună.

În anul 1975, a fost găsit craniul unui panda în mormântul împărătesei văduve Bo, mama împăratului Wen, dar trunchiul acestuia lipsea. Cadavrul tapirului din mormântul lui Wen este o descoperire deosebit de importantă, deoarece animalul a dispărut de mult în China. Această descoperire a rămășițelor arată că ambele specii ar fi putut exista în China în vremuri străvechi.

Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii a inclus tapirul malaezian pe lista speciilor pe cale de dispariție, în timp ce panda gigant este marcat ca fiind vulnerabil, relatează Observator.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net