Ce boală are Regina Letizia. Suferă în tăcere de o afecțiune foarte dureroasă

Ultima actualizare:

Superba Regina Letizia a Spaniei suferă de o boală care-i dă mari bătăi de cap. În vârstă de 50 de ani, soția Regelui Felipe e mereu elegantă și are un aspect fizic de invidat. Cu toate acestea, fosta jurnalistă suferă în tăcere de o afecțiune foarte dureroasă.

Ce boală are Regina Letizia. Durerile vin și pleacă neașteptat
Ce boală are Regina Letizia. Durerile vin și pleacă neașteptat

E cunoscut faptul că Regina Letizia are o pasiune pentru pantofii cu toc. Din păcate, iberica are o boală care o afectează la nivelul picioarelor. Tocmai de aceea, în zilele în care o vedem fără tocuri e posibil ca o durere cruntă să o deranjeze pe elegantă soție a Regelui Felipe al Spaniei.

Boala care o chinuie pe Regina Letizia

Potrivit Royal family news, un portal dedicat știrilor regale, Regina Letizia este chinuită de metatarsalgia cronică, afecţiune manifestată prin inflamaţie şi durere la nivelul picioarelor. Însă, din păcate, soția Regelui Felipe mai are o suferință, pe lângă aceasta, scrie Okmagazine.

Regina a afirmat că a fost diagnosticată cu neuromul Morton la piciorul stâng, o boală ce afectează cu precădere femeile. Fosta jurnalistă a făcut această dezvăluire în timpul unei întâlniri pe care a avut-o cu presa cu ocazia Zilei Hispanităţii, sărbătoare naţională a Spaniei, celebrată la 12 octombrie.

Ce este neuromul interdigital, afecțiunea de care suferă Regina Spaniei

Cunoscut drept neuromul Morton, neuromul interdigital este o neuropatie compresivă a nervului interdigital, ce adesea provoacă durere în regiunea antepiciorului. Localizarea tipică a durerii este în spațiul 3 interdigital, adică între al 3-lea și al 4-lea deget al piciorului. 

Din păcate, durerea se intensifică în momentul sprijinului la nivelul piciorului sau în cazul în care încălțămintea este neadecvată. Tocmai de aceea, pantofii cu toc nu sunt deloc potriviți pentru persoanele care suferă de această afecțiune.

Simptomele sunt ameliorate prin descălțatul de pantofi și masajul zonei dureroase. 

Ce tratament ar putea să o ajute pe soția Regelui Felipe?

Regina Letizia ar putea opta pentru o intervenție chirurgicală, însă ameliorarea se poate face și cu cu ajutorul unor măsuri recomandate de specialiști. Ar putea folosi încălțăminte cu baza lată și talonete de susținere a zonei metatarsiene. În acest caz, aproximativ 20% dintre pacienți pot avea o reducere completă a simptomatologiei. O altă metodă este injecția cu corticosteroizi, dar aceasta variantă ameliorează simptomatologia doar pe termen scurt.

Bineînțeles, e posibil că regina Spaniei să facă și modificări importante în garderoba sa, în zilele în care va avea dureri mari. De altfel, recent la un eveniment la care a participat la Berlin, Regina Letizia a încălțat pantofi fără toc. De asemenea, în ziua în care a plecat spre Germania a avut o neașteptată ținută bărbătească, conform sursei citate.

Marele avantaj este că are o siluetă de invidiat, care o ajută în gestionarea acestei afecțiuni. Persoanele supraponderale suferă mai mult, deoarece pun o presiune mai mare pe picioare.

La 50 de ani, Regina Letizia arată impecabil. Aceasta este adepta unui plan alimentar foarte popular printre celebrități. Este vorba de dieta Perricone, care a fost creată de doctorul Nicholas Perricone. Acest regim ține 28 de zile și „îmbunătăţeşte starea de sănătate prin reducerea inflamaţiilor din organism”, potrivit publicației Healthline.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net