Ce este o relație toxică


    Frustrările, oboseala, durerile de cap, tulburările de alimentație sunt câteva semne că trebuie să închei o relație toxică.www.clicksanatate.ro
Frustrările, oboseala, durerile de cap, tulburările de alimentație sunt câteva semne că trebuie să închei o relație toxică.www.clicksanatate.ro

Partenerul de viață, un coleg sau o rudă apropiată îți spune mereu vorbe grele, nu se bucură de reușitele tale, te critică și, cu fiecare ocazie, te pune într-o lumină proastă? E semn că relația voastră este nesănătoasă pentru tine.

„Relațiile toxice sunt cele în care dorințele, așteptările și nevoile (conștientizate sau nu) pe care cei 2 le au unul de la celălalt și de la relația lor sunt împlinite într-o formă denaturată, diferită de maniera în care fiecare are nevoie să le fie împlinite“, precizează Livia Căciuloiu, psihoterapeut și consilier psihologic.

Există numeroase semne care arată că ceva nu merge bine între tine și partener sau între tine și un prieten apropiat, un coleg de muncă sau un membru al familiei. Nu contează tipul relației, ci modul în care această situație te face să te simți.

Se înfurie din orice

Partenerul de viață, un coleg, o prietenă sau o rudă apropiată își iese repede din fire și mereu ți-e teamă de reacția sa, motiv pentru care nu ai curaj să discuți deschis cu el? Gândirea „Nu-mi place că reacționează așa, dar păstrez aparența pentru ca relația să funcționeze“ este eronată, spun specialiștii. Dacă nu te simți confortabil să comunici sincer cu acesta, indiferent de subiect, relația nu are cum să evolueze și, mai ales, să-ți facă bine.

Celălalt ia decizii pentru tine

O persoană dragă ție ignoră sau îți desființează ideile, chiar și atunci când știi sigur că tu ai dreptate? Înseamnă că nu-ți ia în considerare nevoile. În plus, dacă ea face întotdeauna planurile, atât pentru lucrurile simple, de exemplu, ce veți mânca la cină, cât și pentru chestiuni mai importante, cum este planificarea concediului, e semn că te afli într-o relație toxică. În cazul în care nu ai nicio problemă că partenerul ia majoritatea deciziilor, acest aranjament poate fi bun pentru tine. Dar, de multe ori, într-o relație toxică, un partener renunță la celălalt când nu se mai poate face auzit. „Conștientizarea nevoilor pe care le ai de la relația și persoana cu care te afli în legătură sunt importante pentru stabilirea unor așteptări potrivite și realiste, care să vă însoțească în dezvoltarea sănătoasă a voastră împreună“, explică Livia Căciuloiu.

Află pe clicksanatate.ro ce alte semne indică o relație toxică!

De ce alunele de pădure nu trebuie să-ți lipsească

Top 3 motive pentru care ne cade mai mult păr toamna

horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
cub ioana ginghină png
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
cub iuliana marciuc png
4 front doctorita spagara jpg
cub sexy teniswomen png
prințul william, kate middleton  sursa   shutterstock 186607298 jpg
image
image
image
image
image
image
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg