Ce înseamnă, de fapt, munca în folosul comunității. Lidia Buble ar putea curăța cimitirele

Lidia Buble a fost recent condamnată la un an de închisoare cu suspendare, după ce a încercat să mituiască doi polițiști. Artista nu va intra după gratii, dar va fi nevoită să respecte o serie de reguli și să facă muncă neplătită în folosul comunității.

image

Lidia Buble va renunța la strălucirea ținutelor de scenă pentru câteva ore pe zi, pentru o bună perioadă de timp, după ce i s-a impus să presteze muncă în folosul comunității, ca sancțiune pentru dosarul penal în care a fost condamnată de mituirea unor ofițeri de poliție. 

Conform legii, munca în folosul comunității este stabilită de către judecători, astfel că Lidia Buble va trebui să presteze anumite activități, care să însumeze maxim 240 de ore, pe o perioadă de cel mult 18 luni, câte două până la patru ore pe zi. 

După cum vedeți programul artistei va fi destul de afectat, căci, teoretic, ea va fi nevoită ca în fiecare zi să acorde cel puțin două ore diferitelor munci în scop social. Aceasta înseamnă că e foarte posibil ca Lidia Buble să plece de direct de pe scena unui concert pentru a răspunde la apel, să-și execute pedeapsa. 

Lidia Buble poate alege între măturatul străzilor sau îngrijirea bătrânilor

Deci ce fel de munci va face concret Lidia Buble pentru a se achita în fața legii de gafa mituirii polițiștilor de la Brigada Rutieră? 
Munca neremunerată în scop comunitar presupune implicarea într-o mulțime de activități cu caracter social, cum ar fi: prestarea de servicii într-un azil de bătrâni, curățarea cimitirelor, sau toaletarea copacilor din parcuri și bulevarde, notează Institutul de Reforme Penale

Lidia Buble s-ar putea implica și în activități în care să-și aducă contribuția într-o măsura și mai mare în cadrul comunității. Spre exemplu am putea s-o vedem pe artistă cum participă la repararea anumitor spații din spitale sau școli, cum curăță drumurile, sau mătură străzile, iar la nevoie ar putea da jos și zăpada de pe acoperișuri. 

Ce se întâmplă dacă Lidia Buble refuză să facă muncă în folosul comunității?

În cazul în care, Lidia Buble nu va dori să presteze anumite munci, aceasta va putea face o cerere consilierului de probațiune, care îi va propune artistei opțiuni de activități. Dacă vedetei nu-i va conveni niciuna dintre alternative, va trebui să meargă la închisoare, calculându-se câte o zi de închisoare pentru 2 ore de muncă neexecutată. 

Este clar că paparazzii vor avea ocazii cu duiumul să o surprindă pe Lidia Buble în ipostaze inedite. Suntem curioși cum va face față vedeta, care, după ce a luat parte la show-urile de supraviețuire Asia Expres sau Sunt celebru Scoate-mă de aici!, va avea de înfruntat jungla urbană din Capitală.

Artista nu se va putea eschiva sub niciun chip de la activitățile în folosul comunității, prin metode cum ar fi asignarea altcuiva care să o înlocuiască la măturatul drumurilor, spre exemplu. Potrivit legii pedeapsa se execută individual. De asemenea, cântăreața are și drepturi ce-i trebuie respectate. Nimeni nu o poate obliga să lucreze mai mult de patru ore pe zi, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla, ea se poate adresa consilierului de probaţiune.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
bacteria care te poate ucide
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Zile libere legale în 2023
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
bacteria care te poate ucide
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png