Ce nu ştiați despre himen și trebuie să aflați

Ultima actualizare:

    Pentru majoritatea oamenilor, himenul reprezintă simbolul virginităţiifoto:123RF
Pentru majoritatea oamenilor, himenul reprezintă simbolul virginităţiifoto:123RF

Nimeni nu poate să spună cu exactitate care este rolul himenului, însă pentru majoritatea oamenilor acesta reprezintă simbolul virginităţii. Există totuşi nişte excepţii care infirmă regulile conform cărora dacă nu ai himen nu mai eşti virgină.

Himenul este o membrană fină şi transparentă ce separă cavitatea vaginală de vulvă şi are mici deschizături ce-i permite menstruaţiei să treacă. Este diferit de la femeie la femeie şi poate avea forme şi grosimi diferite. Sunt cunoscute câteva tipuri de himen şi în funcţie de aceasta femeia poate avea o viaţă sexuală normală sau poate întâmpina unele probleme.

Himenul inelar

Este cel mai frecvent întâlnit în rândul femeilor şi se prezintă ca o deschizătură inelară.

Himenul semi-lună

Acest tip de himen după cum este şi denumit, are formă de semi-lună şi este situat fie în partea superioară a orificiului vaginal, fie în cea inferioară.

Himenul labial

Orificiul acestui tip de himen are o crăpătură fie verticală, fie orizontală şi datorită aspectului său pare a fi un al treilea rând de labii.

Himenul cibriform

Se prezintă sub forma unei membrane perforate în foarte multe locuri şi care permit sângelui menstrual să curgă. Fetele care au acest tip de himen pot întâmpina probleme la începutul vieţii sexuale, dar şi în momentul în care folosesc tampoane interne.

Himenul neperforat

Este cel mai rar întâlnit, iar femeile care s-au născut cu acest tip de himen întâmpină foarte multe probleme. Scurgerile menstruale nu pot avea loc în mod normal, deoarece nu există o cale de comunicare cu exteriorul. În această situaţie apar tot felul de complicaţii, dureri şi senzaţia de disconfort. Este recomandat ca fetele care au acest tip de himen să apeleze la medicul ginecolog pentru o operaţie locală, care constă în realizarea unui orificiu la nivelul membranei.

Himenul septat

În această situaţie membrana se prezintă sub forma unui sept, a unei punţi care împarte orificiul vaginal pe verticală.

Se poate rupe şi fără contact sexual

Există posibilitatea ca o fată care nu a întreţinut relaţii sexuale să aibă himenul rupt din cauza unor accidente din perioada copilăriei cum ar fi: mersul pe bicicletă sau gimnastica. Însă mai sunt situaţii când fetele se nasc fără himen, dar astea sunt cazuri extrem de rare şi nu vor avea vreo problemă de sănătate. Mai există o categorie de fete care au himenul elastic. În acest caz e ca şi cum nu ar exista, el fiind foarte elastic şi dilatându-se fără a sângera.

Rolul himenului: protejează vaginul

Nimeni nu poate să spună cu exactitate care este rolul himenului, însă unele studii arată că acesta poate proteja vaginul de anumite obiecte care ar putea fi întroduse în mod accidental înăuntru în cazul fetiţelor.

Poate fi reconstituit

Operaţia se numeşte himenoplastie. Redobândirea virginităţii constituie o opţiune în special pentrui femeile ce iau în considerare anumite considerente de vârstă, cultură sau religie. Intervenţia este una simplă, durează aproximativ o oră, nu are riscuri şi nu este dureroasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net