Două ingrediente banale folosite des de români pot reduce riscul apariției bolii Alzheimer. Ce au descoperit oamenii de știință
Un detaliu pe care nu trebuie să îl uităm niciodată este faptul că dieta nu influențează numai greutatea corporală. Alimentele care ajung în farfuria noastră vor modifica, în bine sau în rău, modul în care întreg organismul nostru funcționează. Iar două ingrediente banale folosite des în România pot reduce riscul apariției bolii Alzheimer.

Din păcate, omenirea nu duce lipsă de boli terifiante, care pot distruge o persoană atât fizic, cât și psihic. Iar poate că printre cele mai severe afecțiuni la ora actuală este Alzheimer, o boală care șterge memoriile unei persoane, cât și personalitatea formată datorită acestor amintiri.
Însă, de cele mai multe ori, un stil de viață activ și o dietă sănătoasă pot reduce riscul apariției multor afecțiuni. Iar atunci când vine vorba despre Alzheimer, două plante aromatice banale pot fi foarte eficiente. Este vorba despre salvie și rozmarin, care pot reduce riscul apariției acestei boli datorită acidului carnosic pe care ambele îl conțin.
Salvia și rozmarinul pot fi perfecte pentru memorie
Practic, acest compus are efecte antioxidante și antiinflamatoare și poate proteja celulele cerebrale de daunele care conduc la instalarea acestei boli severe. Oamenii de știință chiar au reușit să creeze o formulă stabilă a acestui acid, numită diAcCA.
Rezultatele studiului au fost publicate recent în revista „Antioxidants”, iar potrivit experților, acest acid poate contribui enorm la sănătatea creierului. Experții speră să poată testa compusul și pe oameni, iar potrivit acestora, diAcCa poate fi util și împotriva bolii Parkinson, a diabetului de tip 2, cât și împotriva bolilor cardiovasculare.
Sunt două plante foarte sănătoase
Specialiștii au observat că acest compus prezent în salvie și rozmarin poate să îmbunătățească memoria, crește densitatea sinaptică și chiar reduce proteinele asociate cu boala Alzheimer, cum ar fi amiloid-beta și tau.
Iar poate că partea cea mai bună este faptul că salvia și rozmarinul nu sunt deloc rare în țara noastră. De fapt, ele sunt două ierburi aromatice folosite foarte des în bucătărie și poate că mulți oameni chiar le au în casă chiar acum. Astfel, nu va fi greu deloc să folosim aceste ingrediente, data viitoare când gătim.


































