Prăjitură delicioasă cu vișine, desertul perfect pe caniculă! Se prepară rapid și e super gustoasă
Este o rețetă simplă, delicioasă și perfectă pentru zilele fierbinți de vară! Mai precis, este vorba despre prăjitura simplă cu vișine, un desert de care vă veți îndrăgosti de la prima înghițitură!

Această rețetă este perfectă pentru zilele calde de vară, în care veți dori să evitați torturile complexe sau ciocolata. Nu vă trebuie decât câteva ingrediente, iar în mai puțin de o oră ar trebui să aveți o prăjitură delicioasă, la care veți reveni des!
De ce ingrediente aveți nevoie
Practic, pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu aveți nevoie decât de opt ouă, 200 de grame de zahăr, 50 ml de ulei, 250 de grame de făină, cât și de puțin zahăr vanilat. Desigur, pe lista de ingrediente se mai găsesc și alte câteva lucruri, însă rețeta este, în principiu, una foarte simplă.
Mai precis, veți mai avea nevoie și de un praf mic de sare, îndeajuns de multă coajă de lămâie, iar, nu în ultimul rând, trebuie să aveți la îndemână și ingredientul principal al acestei rețete. Este vorba despre un kilogram de vișine! După ce aveți toate aceste ingrediente, puteți începe să gătiți!
Cum se pregătește această rețetă delicioasă
Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să preîncălziți, la 180 de grade. Apoi, veți spăla vișinile, le veți curăța de sâmburi și le veți lăsa să se scurgă bine de apă. Între timp, trebuie să bateți albușurile de ou cu puțină sare, după care veți putea adăuga și zahărul. La final, trebuie să aveți o spumă lucioasă și tare, în care veți adăuga treptat gălbenușurile, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie.
Apoi, potrivit savoriurbane.com, veți bate totul cu mixerul la turație mică, după care veți adăuga și jumătate din făină, uleiul, iar după ce ați mai amestecat, cealaltă jumătate de făină.
Mai departe, veți turna aluatul într-o tavă în care ați așezat anterior hârtie de copt. Vișinile trebuie pus peste aluat, iar totul se coace vreme de 25 de minute la 180 de grade.
După ce ați scos prăjitura din cuptor, puteți presăra orice tip de zahăr doriți peste ea!



































