Riscurile de sănătate la care vă expuneți atunci când mergeți la piscină. Ce trebuie să știți înainte de a intra în apă

Pe măsură ce înaintăm tot mai mult în vară, devenim nevoiți să găsim modalități de a face față temperaturile tot mai ridicate din țară. Iar pentru cei mai mulți români, cea mai eficientă și plăcută metodă este o vizită la piscină. Însă, indiferent de cât de plăcută este această experiență, ea poate veni la pachet cu unele riscuri pe care nu mulți oameni le cunosc.

Piscinele trebuie întreținute cât mai bine / foto: IStock
Piscinele trebuie întreținute cât mai bine / foto: IStock

Piscinele devin foarte populare de-a lungul verii, din motive evidente. Însă, apa din bazine poate să ne expună la unele riscuri de sănătate pe care nu foarte mulți oameni le cunosc cu adevărat. Atunci când în apă sunt prezente bacterii periculoase, putem începe să ne confruntăm cu micoze și erupții cutanate, iar în unele cazuri mai extreme, chiar și cu paraziți intestinali.

Mulți români vin la piscină pentru a se distra alături de prieteni, mai ales dacă nu reușesc să meargă la mare în această perioadă. Însă, o piscină care nu a fost igienizată corespunzător poate să ne producă probleme grave de sănătate.

Riscul de sănătate la care se expun mulți români

„Reacţii iritative de contact, dar şi infecţii. Putem vorbi inclusiv despre stafilococii, infecţiile bacteriene şi pot apărea pustule sau chiar leziuni inflamatorii cum sunt leziunile de tip furuncul pe pielea noastră şi foarte multe micoze”, explică Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, porivit observatornews.ro.

Iar pe lângă aceste probleme, există și riscul ca în apa din piscină să trăiască diverși paraziți care vor ajunge apoi în corpul nostru.

Oamenii se pot confrunta cu probleme serioase de sănătate

Este foarte important ca piscinele să fie cât mai bine curățate și întreținute, deoarece există nu mai puțin de 40 de tipuri de Cryptosporidium care pot provoca boli digestive.

„Cele mai frecvente bacterii care se pot găsi la nivelul apei din piscină sunt pseudomonas aeruginosa, sunt escherichia coli şi ciuperci cum ar fi candida albicans. Apa din piscină poate conduce de foarte multe ori la producerea otitei externe”, spune și medicul primar ORL, Violeta Melinte, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
casa cu bule profimedia jpg
România harta în Europa FOTO Shutterstock
Elon Musk, Shutterstock jpg
durere gat raguseala jpg
setenil de las bodegas 2191395 1280 jpg
exorcism jpg
alerta in iasi o femeie a fost muscata de un sacal in curtea casei a venit deodata m a apucat de picior 992563 png
coiful de la Cotofenesti @Muzeul Drents  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net