Alimentele surprinzătoare care pot sprijini creierul deși au o reputație proastă. Ce trebuie să introduceți în dieta voastră
Există câteva alimente destul de banale care au o reputație proastă printre cei care încearcă să scape de kilogramele în plus. Cu toate acestea, ele sunt foarte bune pentru creier, așa că nu ar trebui eliminate complet din dietă!

Deja nu mai este un secret pentru nimeni faptul că dieta are un rol crucial asupra sănătății noastre. Nu numai greutatea corporală este influențată de alimentele pe care le consumăm, ci și modul în care organele noastre interne funcționează, inclusiv creierul. Iar deși unele produse sunt considerate destul de nepotrivite pentru dietă, în realitate, ele sunt perfecte pentru creier!
De exemplu, în această categorie vom găsi peștele gras, pe care unele persoane îl evită deoarece se tem de nivelul de mercur pe care acesta îl poate avea. Însă, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, peștele gras este o sursă bună de proteine și, în unele cazuri, de acizi grași omega-3. Aceștia din urmă contribuie la formarea membranelor celulare peste tot în corp, inclusiv în creier.
Alimentele surprinzătoare care pot fi benefice pentru creier
De asemenea, un alt aliment evitat de mulți oameni aflați la dietă este ciocolata neagră. Mulți oameni o consideră un desert dulce și decadent, însă, în realitate, această ciocolată este foarte sănătoasă. Ea conține anumiți antioxidanți numiți flavonoide, care sunt perfecți pentru a stimula memoria și pentru a preveni declinul mental odată cu înaintarea în vârstă.
Fructele de pădure sunt alte alimente evitate la dietă, din cauza nivelului de zahăr. Însă, ele sunt bogate în fibre, zahărul din ele este natural, iar datorită lor puteți ține sub control nivelul glicemiei. În plus, în afine, zmeură și căpșune găsim antioxidanți numiți antociani, care combat stresul oxidativ și inflamația.
Cafeaua poate fi foarte bună pentru creier
Multă lume încearcă să renunțe la consumul de cafea, însă, în realitate, ea poate fi foarte sănătoasă pentru creier. Unele studii sugerează că trei căni de ceai, sau de cafea, consumate în fiecare zi, pot reduce riscul de Alzheimer.
Ouăle sunt un alt aliment evitat la dietă, însă care poate fi util creierului. Cu toate acestea, ele au un conținut ridicat de proteine, cât și de vitaminele D, B12, B6, dar și de colină.