Ce s-a întâmplat în ultima zi din viața lui Eminescu. Dorința arzătoare a poetului, înainte de moarte

Denumit „Luceafărul poeziei românești”, Mihai Eminescu rămâne, chiar și după moarte, una dintre cele mai mari personalități românești. Până la vârsta de 25 de ani, poetul a pus în cuvinte toate trăirile și sentimentele sale, dând naștere unor adevărate opere artistice. S-a îmbolnăvit încă din tinerețe, astfel că anii următori au început să devină din ce în ce mai dificili pentru el. Înainte de a se stinge din viață, Mihai Eminescu a avut o ultimă dorință care, din fericire, i-a fost înfăptuită.

Mihai Eminescu, ultima dorință înainte de moarte / foto: Arhivă Click!
Mihai Eminescu, ultima dorință înainte de moarte / foto: Arhivă Click!

Viața lui Mihai Eminescu nu a fost deloc una ușoară. În ciuda dificultăților care i-au marcat existența, și-a găsit un refugiu în scris, reușind să răzbată și să facă față celor mai mari dureri care-i măcinau existența.

Ultima dorință pe patul de moarte a marelui poet Eminescu

Data de 3 februarie 1889 ne aducea în atenție faptul că unul dintre cei mai sensibili și mai apreciați poeți ai țării noastre se interna în Spitalul Mărcuța, din București, ulterior transferat fiind la sanatoriul Caritas. În data de 20 martie a aceluiași ani, în urma unei examinări realizată de medicii Zharia Petrescu și Alexandru Șuțu, aceștia au ajuns la concluzia că este necesară internarea într-un institut de specialitate, din cauza problemelor mentale cu care fusese diagnosticat de către specialiști. 

După ce a fost internat în sanatoriul medicului Alexandru Șuțu, regretatul poet a fost tratat pentru „alienație mintală în formă de demență”. Zilele treceau și starea de sănătate a lui Mihai Eminescu se deteriora din ce în ce mai mult, ajungând ca în ziua de 14 iunie 1889 să se confrunte cu dureri puternice de cap.

Din păcate, viața nu a mai fost pentru multă vreme de partea lui, ajungând să se stingă din viață câteva ore mai târziu, nu înainte însă de a-și exprima cea mai arzătoare dorință, aceasta fiind și ultima.

Mihai Eminescu a cerut doar un pahar cu lapte, înainte de a trece în neființă. Medicul de serviciu din acea noapte a avut grijă ca acest lucru să devină posibil, strecurându-i paharul cu lapte prin vizeta medicală a salonului unde și-a petrecut ultimele clipe din viață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net