Ce simți cu fix un minut înainte să-ți pierzi viața. Cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare

Trecerea omului în neființă continuă să reprezinte un adevărat mister pentru oamenii de știință. Aceștia au stabilit foarte clar ce înseamnă moartea, atunci când nu mai există posibilitatea de a fi înviat, și care sunt cauzele care conduc la ea, care sunt multiple. La numai o secundă după ce organismul încetează să mai trăiască, în interior încep transformările. 

Ce simte o persoană înainte să moară Foto: Pixabay.com
Ce simte o persoană înainte să moară Foto: Pixabay.com

Ce se întâmplă cu 1 minut înainte să mori 

Cercetătorii de la American Society of Chemists au ajuns la un consens cu privire la lucrurile care se întâmplă cu doar câteva clipe înainte ca o persoană să moară. Ei au luat spre analiză cazul unui individ care a fost înjunghiat și au stabilit care sunt procesele care se declanșează în corp. Ei spun că înainte de moartea biologică, organismul trece printr-o stare de moarte clinică.

Mai exact, senzația unei morți violente este aceeași cu cea pe care o trăiești atunci când privești un film horror, potrivit savanților. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul nostru are aceeași reacție în ambele cazuri.

Cum lucrează creierul înainte să mori 

Atunci când o persoană este înjunghiată, oamenii de știință au determinat că inima se oprește, la fel și respirația (moarte clinică), dar nu și creierul, care lucrează, dimpotrivă, din ce în ce mai intens, motiv pentru care cei care au fost salvați de la moarte clinică au spus că au văzut acea lumină puternică. Acesta este faza în care, dacă intervin cadrele medicale, oamenii pot fi readuși în simțiri. În caz contrar, ei trec în stadiul de moarte biologică, din care nu mai pot fi salvați.

Ultimul minut: nostalgie, mulțumire și chiar bucurie

Emoțiile din ultimul minut sunt o interacțiune complexă a diverșilor factori. În timp ce frica și teama sunt emoții comune asociate cu mortalitatea, studii recente sugerează un spectru mult mai larg de experiențe emoționale. Teoria „Caleidoscopului emoțional” propune că peisajul emoțional din această perioadă cuprinde o serie de sentimente, inclusiv nostalgie, mulțumire și chiar bucurie.

Cercetătorii susțin că dinamica emoțională din ultimul minut este puternic influențată de experiențele de viață ale unui individ, de fondul cultural și de convingerile personale. Această revelație provoacă noțiunea de răspuns emoțional uniform și subliniază unicitatea momentelor finale ale fiecărei persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net