Ce trebuie să faci pentru ca florile din ghiveci să nu moară după ce le iei de la florărie. Trucul care le salvează și le face să înflorească de 3 ori pe an

Florile fac parte din viața noastră și reușesc să înfrumusețeze tot ceea ce se află în jurul nostru. Totuși, o adevărată problemă o reprezintă cele care sunt crescute în ghiveci și care, de multe ori, nu au o durată lungă de viață. 

Hortensie / foto: Pixabay
Hortensie / foto: Pixabay

Astăzi vorbim despre trandafiri - florile considerate simbolul iubirii, al dragostei, iar o astfel de alegere florală este excelentă atunci când dorim să ne surprindem persoana iubită. Totuși, ce putem face în cazul trandafirilor plantați la ghiveci, pentru a înflori pentru mai mult timp? 

Cum dăm viață trandafirilor la ghiveci

Atunci când cumpărăm trandafiri pe care dorim să îi plantăm în ghiveci, îi găsim la florărie în recipiente mai mici, ceea ce înseamnă că trebuie mutați în unele mai mari. 

O dată cu trecerea timpului, aproximativ la doi ani de zile, este necesar să fie mutați într-un ghiveci mai mare. Locul unde îl amplasăm este și el important, deoarece trebuie să fie unul luminos și aerisit, temperatura ideală oscilând între 15 și 24 grade Celsius. 

Soiurile de trandafiri mici trebuie să aibă pământul umed în permanență, așa că este recomandat să fie udați din 2 în 2 zile. Cantitatea de apă este importantă, deoarece rădăcinile pot putrezi atunci când sunt udate în exces. 

Îngrășămintele trebuie administrate din două în două săptămâni pentru a menține planta cât mai sănătoasă. 

Cum curățăm corespunzător plantele de apartament

Plantele ținute în locuință necesită o îngrijire mai detaliată. În primul rând, important este să fie curățate frunzele de cel puțin două ori pe lună. Doar plantele cu frunze rezistente și strălucitoare trebuie curățate, cu multă grijă și blândețe. 

Ne putem ajuta de hârtie de bucătărie moale și sau de o lavetă din material extrem de fin pentru a șterge suprafața frunzelor și părțile de dedesubt ale acestora, așa fiind eliminat excesul de praf sau mizerie. 

Ulterior, cu ajutorul unui șervețel umezit cu apă trecem pe toată suprafața meselor, iar la final, pentru un plus de strălucire, le putem șterge cu un alt șervețel uscat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net