Ce trebuie să pui la rădăcina dovleceilor pentru o recoltă bogată. Vor crește mari și vor fi feriți de dăunători

Câteva îngrășăminte speciale, create din ingrediente naturale și fără prea mult efort, vă pot transforma recolta de dovlecei într-una mult mai abundentă și mai savuroasă.

Dovleceii pot fi fertilizați cu ingrediente naturale / foto: Pixabay
Dovleceii pot fi fertilizați cu ingrediente naturale / foto: Pixabay

Iată ce trebuie să faceți pentru a obține o grădină plină de dovlecei delicioși, gata să fie integrați în rețete gustoase și sănătoase.

Metode simple și naturale pentru fertilizarea dovleceilor

Grădinarii care doresc o recoltă generoasă și de înaltă calitate de dovlecei trebuie să știe că există o modalitate simplă și naturală de a obține o recoltă bogată. Prin stropirea solului cu un fertilizator realizat acasă, veți avea parte de cei mai dulci și mai frumoși dovlecei pe care i-ați văzut vreodată. Veți putea să vă lăudați cu această reușită în fața prietenilor și a familiei!

Pentru a prepara îngrășământul ce vă va ajuta să aveți mulți dovlecei, aveți nevoie de orez, un ingredient comun în fiecare casă, și cărbune activ, pe care îl găsiți la farmacie. Luați trei linguri de orez și două tablete de cărbune activ și puneți-le într-un blender.

După ce le măcinați bine, adăugați un litru de apă peste ele. Amestecați și diluați compoziția cu alți doi litri de apă, până când obțineți un amestec de trei litri. Cu acest amestec veți uda grădina de dovlecei, doar la baza acestora, o dată la 25 – 30 de zile.

Orezul și oul, și ele ajută la fertilizarea dovleceilor

Un alt fertilizator excelent este format din orez și ou. Aveți nevoie de trei linguri de orez și un ou întreg, cu tot cu coajă. Adăugați două litri de apă și lăsați compoziția să stea timp de șase ore, apoi amestecați bine ingredientele.

Filtrați soluția obținută și diluați-o cu încă un litru de apă, până când obțineți un amestec de trei litri. O parte din amestec va fi pusă la baza dovleceilor, la rădăcini. Puteți crea un îngrășământ bun și din biscuiți și apă.

Amestecați aceste două ingrediente și lăsați amestecul să stea timp de 24 de ore. După acest timp, filtrați compoziția și udați rădăcinile o dată la 25 – 30 de zile.

Condimentele ajută la creșterea legumelor

Sau frunzele uscate ale altor legume? Chiar se poate! Luați cojile de la două cepe și o frunză de dafin, amestecați-le într-un litru de apă și udați dovleceii tot la același interval, 25 – 30 de zile. Se poate face un amestec și cu o lingură de cuișoare și apă sau o lingură de oțet de mere și un litru de apă. Astfel, nu vă veți mai face griji privind recolta până în octombrie.

Dovleceii sunt unele dintre cele mai versatile legume, fiind alegerea ideală pentru cei care doresc să își mențină silueta, deoarece nu conțin multe zaharuri, ci foarte multă apă. De asemenea, sunt plini de vitamine, inclusiv A și C, și magneziu, scrie site-ul Ego.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net