Ce trebuie să știi dacă partenerul tău este asexuat

Persoanele asexuate sunt cele care nu simt atracție fizică pentru nimeni, nu simt nevoia sau dorința de a întreține un raport rexual cu nimeni și nu fac nici măcar un pas spre vreo persoană, având gânduri de apropiere intimă. Ce te faci dacă partenerul tău este asexuat? Iată ce trebuie să știi!

image

Persoanele asexuate nu aleg să fie asexuate

În primul rând, trebuie să știi că oamenii nu aleg să fie asexuați. Așa cum nu ai ales să te naști cu părul șaten sau blond, nici persoanele asexuate nu aleg să fie așa. Cei mai mulți oameni presupun că asexualitatea este o alegere. Total greșit! Deci, dacă partenerul tău ți-a spus de la bun început că este asexuat, înseamnă că acest lucru chiar nu are de-a face cu tine. Nu tu ești vinovată. 

Nu lua acest lucru personal!

Nu lua sexualitatea partenerului tău personal pentru că faci o greșeală care te va face să suferi foarte mult. Deși poate fi dificil de înțeles, trebuie să fii foarte conștientă de faptul că persoanele asexuate se nasc așa, tu nu ai nici o vină, iar ceea ce se întâmplă în relația ta de cuplu nu este din cauza ta. Dacă partenerul tău nu este tras fizic de tine asta nu înseamnă că tu nu ești frumoasă. Motivul îl reprezintă faptul că aceste persoane nu sunt atrase sexual de nimeni

Asexualitatea există și este de mai multe feluri

Persoanele asexuate sunt de mai multe feluri. Unele persoane ar putea experimenta într-o mică măsură atracție sexuală, în timp ce altele nu. Depinde de la individ la individ.

Există chiar și termeni specifici din spectrul asexualității care ajută la descrierea experiențelor unui individ. De exemplu, există greysexual, ceea ce înseamnă că cineva experimentează rareori atracție sexuală și demisexual, ceea ce înseamnă că cineva poate dezvolta o atracție sexuală după ce se formează o conexiune emoțională puternică.

Așadar,  încadrarea oamenilor dintr-o anumită categorie sau stereotip este o greșeală. Unii oameni s-ar putea masturba, alții s-ar putea să nu o facă. Unii oameni vor dori să fie intimi, alții s-ar putea să simtă nevoia acestui lucru. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl puteți face în relația voastră este să nu presupuneți nimic despre partener. Mai bine îl întrebați.

Ai un partener asexuat? NU înseamnă că nu vei mai face dragoste 

Să ai un partener asexuat nu înseamnă neapărat că nu vei mai face sex. Persoanele asexuate ar putea fi dispuse să încerce să întrețină relații intime sau chiar persoane care fac ocazional sex. Depinde de la individ la individ. Terapeuții sunt de părere că fiecare persoană experimentează dorința de a face dragoste în mod diferit. Prin urmare o persoană asexuată poate simți atracție pentru partener. 

O relație se bazează pe sex, dar nu numai

O relație de cuplu nu se bazează numai pe sex. Presupune și alte lucruri care îi aduc împreună și îi țin împreună pe parteneri. Așadar, persoanele asexuate îți pot aduce împlinire, chiar dacă, poate, nu crezi. Vei vedea că lipsa sexului lasă loc altor preocupări și activități. În ziua de azi din ce în ce mai multe persoane încearcă o conexiune emoțională și spirituală cu partenerul, decât una  fizică. Relația ta poate funcționa bine chiar și fără intimitate sexuală. Există și alte forme de intimitate pe care le poți împărtăși cu partenerul tău asexuat.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net