Cea mai mare felină din lume, zărită și în România! Oamenii au înghețat de frică după ce au văzut-o

Ultima actualizare:

Munții României sunt casa multor specii de animale, multe dintre care pot fi foarte periculoase pentru om, atunci când ne ies în cale. Un astfel de exemplu vine la noi din Munții Făgăraș, unde camerele de luat vederi montate de specialiști au surprins animalul șocant.

Râsul a fost surprins de camerele de luat vederi. / foto: freepik.com
Râsul a fost surprins de camerele de luat vederi. / foto: freepik.com

Râsul, sau, cum mai este cunoscut, linxul, este cea mai mare felină ce sălășluiește pe continentul European. Conform datelor oferite de wwf.ro, aproximativ 9000 de râși trăiesc de-a lungul Europe, România înregistrând o populație semnificativă a frumoasei feline, de peste 1200 de exemplare. Prezența acestei specii de felină, precum și a altor carnivore de talie asemănătoare reprezintă un semn bun pentru ecosistemul din România, semnificând că acesta încă este îndeajuns de extins și populat pentru a susține prădători precum râsul.

Conform datelor despre râs, menționate de cercetătorii care l-au și surprins pe camere, toți cei ce se aventurează pe munții României pot răsufla ușurați. Felina este un animal discret, nocturn și care încearcă să evite cât mai mult contactul cu oamenii.

Deși este o felină, nu vă imaginați că râsul este o simplă pisică ce trăiește în pădure! Este mult mai mare ca talie, putând ajunge chiar și la o greutate de 30 de kilograme! Conform datelor wwf.ro, râsul preferă o dietă formată din căprioare, sau chiar rozătoare, fiind carnivor. Speranța e viață a superbei feline este de aproximativ 20 de ani.

Râsul, unul din cei mai mari prădători din Europa

Surprins de către camerele de luat vederi montate în natură de către fundația Conservation Carpathia, „viața care mișună în pădurile Munților Făgăraș sigur bate filmul”, spune fundația în postarea de pe Facebook, unde arată imaginile cu râsul și face un îndemn la crearea unui Parc Național în zonă, pentru a asigura protecția habitatului natural atât al râșilor, precum și a altor specii întâlnite în Munții Făgăraș.

Conservation Carpathia, încă de la înființarea ei în 2009, s-a ocupat de conservarea vieții naturale a României, fie că vorbim despre protejarea animalelor, sau despre oprirea defrișărilor.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net