Cea mai mortală grădină din lume este în cel mai celebru castel. Mireasma fiecărei plante ucide omul

Încuiat în spatele unor porți din oțel negru, situat pe malul Mării Nordului, la câțiva kilometri de orașul Newcastle, Castelul Alnwick, este celebru după ce a apărut ca decor în serialul „Downton Abbey” și în filmele „Harry Potter și Piatra Filozofală” și „Harry Potter și Camera Secretelor”. Dar Castelul Alnwick mai este celebru pentru ceva. Găzduiește cea mai mortală grădină din lume.

100 de soiuri de plante mortale

image

Pe poarta mare de oțel, decorată cu cranii și oase încrucișate, stă scris cu litere de o șchioapă „The Poison Garden” (Grădina Otrăvită) și totuși numără anual peste 800.000 de turiști.

Grădina se întinde pe zeci de hectare și adăpostește aproximativ 100 de soiuri de plante care pot ucide un om. Este o grădină, care, chiar dacă trezește curiozitatea multora, nimeni nu își dorește să adulmece mireasma florilor.

Trevor Jones este grădinarul șef de la Castelul Alnwick și în atribuția lui intră să îngrijească aceste plante otrăvitoare foarte periculoase, fiecare provocând moartea, dar în feluri diferite.

Unele plante te sperie de la înfățișare, altele arată inofensiv, unele fructe par coapte și gustoase, dar în niciun caz nu trebuie nici măcar să le atingi. Din fericire, toate acestea sunt marcate cu semne mari, de neratat, indicând pericolul mortal.

Munca lui Jones este mai grea decât a unui grădinar obișnuit pentru că trebuie să se pregătească în consecință, acoperindu-și față cu o mască și fiecare porțiune de piele este protejată de un costum special atunci când monitorizează cele aproximativ 100 de plante care cresc azi între zidurile Castelului Alnwick.

Castelul datează din anul 1100

image

Impunătoarea fortăreață de piatrăa fost construită în jurul anului 1100. Grădina este ascunsă în spatele unor porți negre groase din Northumberland, Anglia și a fost creația ducesei de Northumberland, care a optat pentru ceva mai interesant decât grădinile standard de ierburi.

Jane Percy, care a devenit ducesă de Northumberland în 1995, după ce soțul ei a moștenit titlul de duce și castelul aferent a apelat la arhitectul belgian care s-a ocupat de renovarea grădinilor Tuileries și Elysée din Paris, pentru a întocmi planurile grădinii cu plante otrăvitoare.

Concepută inițial ca o grădină medicinală, ducesa a avut ideea de a „face ceva cu adevărat diferit” după o vizită la grădina botanică a familiei de Medici din Padova, Italia, care găzduiește, de asemenea, plante otrăvitoare.

Pentru 13 dolari, vizitatorii pot acum să se plimbe printre garduri de laur extrem de toxic (din fruzele de dafin se obține cianura), flori de mătrăgună și cucută – înghițite de filosoful Socrate pentru a se sinucide – și arbuști de ricin, a căror singură sămânță poate distruge complet organele.

Brugmansia este una dintre florile preferate ale ducesei: „În primul rând este un puternic afrodisiac înainte de a vă ucide (…) În epoca victoriană, femeile puneau una dintre aceste flori în mijlocul mesei în jurul căreia jucau cărți sau luau ceaiul. Își puneau ceștile sub un clopot, băteau în el și puțin polen cădea în băutură. Efectele erau similare cu cele ale LSD-ului”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net