Cel mai mic castel din Europa. A fost construit în anii 1950 și nimeni nu știe ce s-a întâmplat ulterior cu arhitectul

Renumită pentru peisajul său dramatic și istoria tumultoasă, Scoția are numeroase castele ce merită explorate, însă, poate că cel mai interesant și cel mai neobișnuit dintre ele este cel considerat „cel mai mic castel din Europa”.

Cel mai mic castel din Europa se află în Scoția / foto: captură video
Cel mai mic castel din Europa se află în Scoția / foto: captură video

Unul dintre cele mai neobișnuite castele din Soția este Castelul Pustnicului, așa cum este cunoscut, sau  Hermit's Castle, fiind renumit pentru faptul că este cel mai mic din Europa. Bijuteria arhitecturală ascunsă într-un peisaj dramatic din Scoția este o atracție unică care fascinează turiștii din întreaga lume. Situat în Achmelvich, la 7.5 km nord-vest de Lochinver, castelul nu are o înălțime mai mare de 2.4 metri și are o singură încăpere, formată din vatră și mai multe spații de depozitare.

În ciuda stilului său geometric și dur ce aduce aminte mai degrabă de brutalism, denumirea de „castel” este puțin forțată, având în vedere stilul său arhitectural, fiind construit într-un stil geometric, dur. Așa-numitul Castel al Pustnicului se îmbină într-un mod ideal cu peisajul stâncos de pe malul mării, având o sumedenie de pietricele și scoici în ziduri.

Arhitectul l-a construit și a dispărut

Potrivit unei legende, un arhitect din Norwich, Marea Britanie, David Scott, cunoscut pentru pasiunea sa pentru natură și peisajele rurale spectaculoase, este cel care a construit Castelul Pustnicului în anii 1950. Cu toate acestea, destinul lui este la fel de enigmatic precum construcția sa. După ce a petrecut luni întregi pentru a construi mica bijuterie, arhitectul a dispărut. Mai exact, a petrecut doar un weekend în castel, înainte de a pleca și de a nu se mai întoarce. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat, de fapt, cu David Scott, potrivit undiscoveredscotland.com.

Castelul Pustnicului din Scoția are un aer cu totul aparte, misterios, iar povestea care îl învăluie continuă să atragă turiști dornici să pătrundă în lumea sa cu totul aparte. Hermit’s Castle este numit cel mai mic castel din Europa. În prezent, este folosit ca refugiu de către exploratori și crescătorii de animale care se aventurează în zonă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net