Castelul unic din România care îi fascinează pe străini. Locul plin de magie care te va cuceri de la prima vedere

Ultima actualizare:

Dacă ai de gând să călătorești în această primăvară, nu ar trebui să ratezi ocazia de a vizita un loc fermecător ce pare desprins dintr-un basm. Încărcat de magie și cuceritor încă de la prima vedere, într-o  comună a Sibiului, se ascunde o bijuterie arhitecturală: un castel unde atât copiii, cât și adulții retrăiesc farmecul copilăriei. Este vorba despre Castelul de Lut Valea Zânelor.

Castelul de Lut Valea Zânelor, un loc de poveste și plin de magie / foto: Captură video
Castelul de Lut Valea Zânelor, un loc de poveste și plin de magie / foto: Captură video

Situat lângă satul Porumbacu de Sus, la doar 41 km de Sibiu, povestea Castelului de Lut Valea Zânelor a început în 2014, când doi tineri din Bucureşti, Gabriela şi Răzvan Vasile, au decis să aducă basmul la poalele Munţilor Făgăraş. Desprinsă din basmele copilăriei, încărcată de magie, cuceritor încă de la prima vedere, așa este această bijuterie arhitecturală.

Construit după modelul căsuţei piticilor din Albă ca Zăpada şi crestele munţilor, aproape în întregime din materiale naturale, doar la fundaţie fiind folosit betonul în amestec cu piatră de râu, complexul turistic are 30 de locuri de cazare: patru apartamente şi şase camere duble, relatează adevărul.ro.

Printre elementele interesante ale construcției se numără o scară interioară din lemn, o sobă de teracotă, un acoperiș din stuf și ferestre mari pentru a maximiza lumina naturală.

Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc unic și fermecător

Castelul este o construcție unică în România, unul dintre cele mai populare obiective turistice din zonă și reprezintă o atracție deosebită pentru turiști datorită stilului său arhitectural neobișnuit și frumuseții naturale înconjurătoare.

Frumusețea acestuia este în perfectă armonie cu natura. Florile, iarba verde, arborii înalți, zările albastre, toate completează acest cadru mirific, astfel că este locul ideal de vizitat primăvara asta de cei dornici să pătrundă în acest loc de poveste. De asemenea, oferă diverse activități de care vă puteți bucura împreună cu familia. Există locuri de joacă special amenajate pentru copii și vă puteți bucura de o masă copioasă alături de cei dragi în Gărdina Zânelor, care înconjoară castelul.

În concluzie, Castelul de Lut Valea Zânelor este un loc unic și fermecător, care combină arhitectura tradițională cu natura înconjurătoare și care oferă o experiență deosebită pentru toți cei care îl vizitează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net