Locul de poveste din Europa care îți dă impresia că plutește. Atrage mii de turiști an de an, iar priveliștea îți taie răsuflarea

Nu, nu este un castel din poveștile animate Disney, deși poate că pentru mulți așa pare, ci este o bijuterie arhitectonică, cel mai vizitat loc din Franța. An de an, atrage mii de turiști, are o istorie impresionantă și o priveliște care îți taie pur si simplu răsuflarea. Este vorba despre Mont-Saint-Michel, un loc magic care îți dă impresia că plutește.

Mont-Saint-Michel este un simbol al Franței, vizitat anual de mii de turiști / Foto: Pixabay
Mont-Saint-Michel este un simbol al Franței, vizitat anual de mii de turiști / Foto: Pixabay

Ce este, de fapt, Mont Saint-Michel? Este o stâncă granitică de aproape 80 de metri înălțime, situată nord-vestul Franței, în Golful Saint-Malo, din Marea Mânecii, ocupată de un sat cu 41 de locuitori. În trecut, a fost un important loc de pelerinaj, aici găsindu-se și o mănăstire: ridicată începând cu secolul al VIII-lea, până prin secolele al XII-lea – al XIV-lea, fiind totodată singurul loc din Franța care nu a fost cucerit de armatele engleze în timpul „Războiului de 100 de ani”,  și o închisoare. De asemenea, locul este renumit pentru mareele spectaculoase de aici, cele mai puternice din Europa de altfel.

Aici are loc cea mai mare formă de de flux și reflux. În timpul fluxului, Mont Saint-Michel este înconjurat de ape, fiind insulă, iar în timpul refluxului acestea se retrag, iar o limbă de nisip iese la suprafață, devenind astfel peninsulă.

3.200.000 de vizitatori ajung anual în acest loc spectaculos

Devenind tot mai popular, locul magic din Europa, așezat la granița dintre Bretania și Normandia a prosperat între secolele XI și XVI și a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO World Heritage în 1979. În prezent, constituie unul din locurile cele mai vizitate din Franța, cu 3.200.000 de vizitatori anual.

Cum poți ajunge la Le Mont-Saint-Michel

De la finalul secolului al XIX-lea, Mont Saint-Michel este legat de continent de un dig care este acum o șosea în adevăratul sens al cuvântului. Totodatadă, cei care doresc să ajungă la destinația turistică care pare că plutește o pot face pe calea aerului, pe mare sau pe uscat, cu bicicleta, autocaravana sau autobuzul.

Experții recomandă oamenilor să viziteze Mont Saint-Michel în afara sezonului turistic, pentru a se putea bucura în liniște de toate frumusețile acestuia și de peisajele care lasă pe oricine fără cuvinte, relatează Fanatik.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net