Cea mai scumpă mașină de pe planetă! Cât costă Rolls-Royce Arcadia Droptail

Rolls-Royce a dezvăluit o nouă bijuterie pe patru roți la flota deja uimitoare a mărcii de mașini de lux: Arcadia Droptail – un autoturism de 31 de milioane de dolari. Numele său a fost inspirat din mitologia greacă și se traduce în „Raiul pe Pământ”. Această decapotabilă de vis este unică și e cea mai scumpă mașină nouă din lume.

Mașina Rolls-Royce Arcadia Droptail de culoare albă cu finisaje din lemn
Rolls-Royce Arcadia Droptail a fost făcută pe comandă și este unică (Foto: Profimedia)

Ea a fost comandată pentru un client anonim, care a fost meticulos implicat în toate etapele creării sale. Autoturismul a avut o inspirație nautică, prin finisajul din lemn, care aduce aminte de iahturile de lux. Persoana norocoasă și-a primit recent mașina, la un eveniment privat din Singapore.

Mașina Rolls-Royce Arcadia Droptail are un design unic

Autoturismul a fost vopsit într-o nuanță de alb infuzată cu particule din sticlă și aluminiu, pentru a crea un efect cu totul special. În schimb, capota este neagră, la fel și plafonul detașabil.

Așa arată la interior (Foto: Profimedia)
Așa arată la interior (Foto: Profimedia)

Mașina are un design elegant, dar zvelt - inclusiv un motor V-12 cu 600 de cai putere și jante din aliaj. Cel mai interesant este lemnul, prezent atât în partea din spate a mașinii, cât și în habitaclu.

Acest autoturism are în componența sa 233 de bucăți de lemn, 76 fiind montate deasupra portbagajului. 8.000 de ore au fost petrecute numai cu proiectarea și finisarea lemnului, potrivit publicației americane New York Post. Inginerii au apelat la tehnicile de stratificare din fibră de carbon utilizate în Formula 1, pentru a realiza o bază rigidă pe care să poată fi aplicat lemnul.

În bord, există cel mai complex ceas analog montat vreodată într-un Rolls-Royce. Realizarea acestuia a durat 5 luni. Ceasul este alcătuit din 119 fațete, care reprezintă cei 119 ani de existență ai mărcii britanice.

Clientul, care are o afinitate deosebită pentru arhitectură și design, și-a dorit ca automobilul să fie fidel schiței care i-a fost arătată de designeri în 2019.

Acest Rolls-Royce atinge o viteză de la 0 la 100 km/h în doar 5 secunde. Arcadia face parte din gama personalizată Droptail a mărcii. Primele două mașini au fost prezentate în august, Arcadia a fost a treia, iar a patra va fi făcută cunoscută lumii în viitorul apropiat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net