Surprinzător! Ce culoare au mașinile care fac cele mai puține accidente rutiere

Un studiu efectuat de Societatea Producătorilor și Comercianților de Automobile (SMMT) a investigat care sunt culorile mașinilor cu cel mai mic risc de a fi implicate în accidente rutiere.

! Ce culoare au mașinile care fac cele mai puține accidente rutiere / foto: Pixabay
! Ce culoare au mașinile care fac cele mai puține accidente rutiere / foto: Pixabay

Conform acestui studiu, preferința britanicilor pentru mașinile gri a fost confirmată încă o dată, stabilindu-se ca opțiune principală pentru al șaselea an consecutiv.

Cu toate acestea, rezultatele studiului au fost surprinzătoare pentru mulți șoferi, deoarece s-a constatat că mașinile gri nu sunt cele mai expuse la riscul de accidente.

Ce culoare au mașinile implicate în cele mai multe accidente de mașină

În conformitate cu datele colectate și analizate de SMMT, mașinile de culoare maro sunt cele mai susceptibile de a fi implicate în accidente rutiere, cu un impresionant procent de 51% dintre vehiculele verificate pe platforma lor înregistrând daune.

Pe locul doi în clasamentul celor mai predispuse la accidente se află mașinile galbene, conform studiului. Aproximativ 50,6% dintre vehiculele galbene verificate pe carVertical au avut înregistrări de daune.

Culoarea roșie a mașinilor ocupă locul trei în ceea ce privește predispunerea la accidente, cu 49,8% dintre vehiculele verificate având înregistrări de daune. Aceasta este o culoare populară pentru mașinile sport, care sugerează viteză și risc.

Mașinile albe și cele gri sunt considerate cele mai puțin susceptibile de a fi implicate în accidente, cu 44,5% și, respectiv, 44,7% dintre vehiculele verificate având înregistrări de daune.

Ce mărci de mașină sunt cele mai preduspuse accidentelor

Procentajul global al mașinilor avariate se situează la 52,4% din totalul de vehicule, indicând că, din punct de vedere statistic, fiecare a doua mașină produsă suferă daune într-un moment dat.

Conform unui studiu realizat de carVertical, unele mărci auto sunt mai susceptibile la accidente decât altele, acesta evidențiind și costul mediu al reparațiilor necesare în urma daunelor.

Tesla se clasează pe primul loc în ceea ce privește procentul de avarii. Mașinile produse de compania lui Elon Musk ocupă prima poziție între mărcile de mașini cu cele mai multe avarii înregistrate - 74,3% dintre toate rapoartele istorice generate pentru vehiculele Tesla includ înregistrări de daune. Acestea sunt urmate de Hyundai (69,1%) și Subaru (68,7%).

În contrast, Renault (40,8%), Alfa Romeo (40%) și Fiat (39,5%) sunt mărcile cu cele mai puține accidente înregistrate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net