Elon Musk: „Pacientul cu cip în creier controlează computerul cu gândul”

Primul pacient căruia i s-a implantat un cip cerebral dezvoltat de Neuralink, compania lui Elon Musk, ar fi capabil să controleze mouse-ul calculatorului prin puterea minții. Această afirmație a fost făcută chiar de către Elon Musk, care are o avere de 205,2 miliarde de dolari, în cadrul unui eveniment organizat pe platforma X, fosta Twitter, pe care o deține tot miliardarul.

Elon Musk cu un microfon in mana
Elon Musk a anunțat că pacientul se simte foarte bine (Foto: Profimedia)

„Pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte negative până acum. El este capabil să deplaseze cursorul unui mouse pe tot ecranul doar cu ajutorul gândurilor”, a declarat el în cadrul evenimentului.

Elon Musk are ambiții mari pentru Neuralink

Pacientului i s-a implantat un cip în creier în urmă cu o lună, după ce Neuralink a primit aprobarea să facă studii pe oameni, în septembrie 2023. Scopul inițial este de a permite oamenilor de a controla cursorul sau tastatura de calculator cu gândurile, însă Musk are obiective mai mari, inclusiv tratarea unor afecțiuni precum obezitatea, autismul, depresia și shizofrenia, conform Agerpres.  Musk a mai spus că Neuralink încearcă să ofere pacienților posibilitatea de a ține apăsat un buton și de a mișca mouse-ul în mai multe direcții. Toate cu puterea gândului.

Neuralink, evaluată anul trecut la aproximativ 5 miliarde de dolari, s-a confruntat de multe ori cu solicitări de evaluare şi control în ceea ce priveşte protocoalele sale de siguranţă. Cu toate acestea, a refuzat de fiecare dată. Reuters a raportat luna trecută că Neuralink fost amendată pentru încălcarea normelor Departamentului de Transport al Statelor Unite privind circulaţia materialelor periculoase. 

Studiul clinic pe oameni marchează doar un pas înainte pe calea Neuralink spre comercializare. Companiile de dispozitive medicale trebuie să treacă prin mai multe runde de testare intensă a siguranței înainte de a obține aprobarea finală din partea FDA (U.S. Food and Drug Administration). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net