Ce probleme a avut în trecut judecătoarea care a întrebat dacă studentul ucis de Vlad Pascu este în sala de judecată

Judecătoarea din Mangalia care a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, este în sala de judecată, va fi cercetată de Inspecţia Judiciară. Aceasta a mai fost cercetată și în trecut pentru neglijență. 

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu Foto: Facebook
Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu Foto: Facebook

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cercetată disciplinar 

Inspecţia Judiciară a transmis, vineri, 23 februarie, un comunicat în care a arătat că judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu va fi cercetată disciplinar, după declaraţia făcută, ieri, în primul termen al dosarului în care Vlad Pascu este judecat pentru accidentul de la 2 Mai„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023.

Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Ce a făcut judecătoarea 

În timp ce făcea prezența, judecătoarea a strigat numele uneia dintre victime fără să-și dea seama că tânărul nu mai este printre noi. A fost picătura care a umplut paharul pentru familiile îndoliate. Tatăl lui Sebi a povestit jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că judecătoarea a cerut cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023.

„Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală .. Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul", a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi.

Ce acuzații i-au fost aduse, în trecut, judecătoarei 

Între timp, apar și informații revoltătoare cu privire la judecătoarea de la Mangalia. Aceasta a fost cercetată disciplinar, în 2023, de Inspecția Judiciară. Acuzațiile care i s-au adus sunt: nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor" (art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor si procurorilor), dar și nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net