Vlad Pascu, autorul accidentului din 2 Mai, a fost trimis în judecată. Acuzaţiile pe care i le aduc procurorii

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Tânărul care în luna august a provocat un grav accident de circulație în stațiunea 2 Mai va fi judecat. Este al doilea dosar cu care se confruntă tânărul, după ce a fost trimis în judecată de DIICOT și pentru trafic și consum de droguri.

Ce acuzații i se aduc lui Vlad Pascu FOTO: INQUAM Photos Octav Ganea
Ce acuzații i se aduc lui Vlad Pascu FOTO: INQUAM Photos Octav Ganea

Ce acuzații i se aduc lui Vlad Pascu

Vlad Pascu, şoferul de 19 ani, drogat, care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a fost trimis în judecată la o lună şi jumătate de la tragedie, scrie Observatornews.ro.

Este acuzat de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive, au declarat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia. Dosarul urmează să fie judecat de Judecătoria Mangalia. 

Tânărul se află în arest preventiv

De altfel, pe pagina Judecătoriei Mangalia a fost înregistrat acest dosar, dar deocamdată nu a fost stabilit niciun termen de judecată. Procurorii au mai cerut şi prelungirea arestării preventive pentru Vlad Pascu cu încă 30 zile şi în acest caz urmând să fie stabilit un termen de către instanţă.

Tânărul şi mama sa se află în arest preventiv, în timp ce tatăl este sub control judiciar. Tribunalul Bucureşti a dispus înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru Miruna Pascu. Decizia nu este însă definitivă. Miruna Pascu este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

Cum s-a petrecut întreaga tragedie

Pe 19 august, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5:25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche.

Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Expertiza în cazul accidentului arată că șoferul circula cu 102 kilometri pe oră în momentul în care a lovit în plin grupul de tineri, gonea haotic și abia ținea direcția. A încetinit după impact, dar nu s-a oprit să îi ajute. Ba chiar, spune avocatul victimelor, a profitat de faptul că nu erau martori pe şosea şi a fugit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net