Noi date despre tragedia de la 2 Mai. Expertiza arată ce viteză avea Vlad Pascu

Apar date uluitoare în dosarul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu. Din expertiza tehnică rezultă o serie de elemente care-i agravează mult situația șoferului drogat: pe lângă faptul că avea o viteză foarte mare și rula imprudent, se pare că ar fi părăsit deliberat locul accidentului.

Vlad Pascu a ucis în accident doi tineri Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Vlad Pascu a ucis în accident doi tineri Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Ce viteză avea Vlad Pascu

Expertiza în cazul accidentului de la 2 Mai arată că Vlad Pascu rula cu o viteză de peste 102km/oră în momentul în care i-a lovit pe tinerii care circulau pe marginea drumului și a ucis doi dintre ei.

„Se conturează și mai mult ipoteza inițială asupra faptului că Pascu a plecat de la față locului având percepția că dacă nu are nicio mașină în spate care să fi văzut accidentul, ar putea să scape. Reiese treaba aceasta și din faptul că a oprit doar câteva secunde apoi și-a continuat deplasarea”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Avocatul a subliniat că „este necesară schimbarea încadrării faptei din ucidere din culpă în omor”. Mai mult decât atât, potrivit avocatului Adrian Cuculis, „expertiza mai arată că Pascu făcea slalom pe drum și rula în afară părții carosabile”.

Vlad Pascu se află în arest

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care, drogat fiind, a ucis cu mașina doi studenți la 2 Mai, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT, alături de părinții săi, Miruna și Mihail Pascu. Tânărul și mama sa se află în arest preventiv, în timp ce tatăl tânărului este cercetat sub control judiciar.

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi studenți la 2 Mai.

Tânărul este cercetat și pentru deținere de droguri

De asemenea, tânărul este cercetat de DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

„S-a reținut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, conform DIICOT.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net