Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. Tatăl Robertei: „Este omor, nu ucidere din culpă". Câți ani va sta după gratii

Ultima actualizare:

Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri după ce a condus drogat, va fi judecat pentru ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. Și nu pentru omor, așa cum sperau părinții copiilor decedați în accident. Potrivit legii, pedeapsa în acest caz este cu mult mai mică, între 2 și 7 ani. 

Vlad Pascu a provocat un accident mortal Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Vlad Pascu a provocat un accident mortal Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Ce pedeapsă primește Vlad Pascu

Părinții celor doi tineri care au murit în accidentul de la 2 Mai sperau ca fapta lui Vlad Pascu să fie încadrată la omor sau omor calificat. Asta înseamnă o pedeapsa de 15 până la 25 de ani cu executare. Pentru ucidere din culpă pedeapsa este între 2 și 7 ani, o pedeapsă mult mai mică, scrie Observatornews.ro.

Dosarul a trecut de camera preliminară, adică judecătorii au instrumentat probele și acum poate fi judecat pe fond. Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau alte substanțe și părăsirea locului accidentului.

Ce spune DIICOT

Cert este că Văd Pascu va primi o sentință cu executare și asta pentru că este judecat sub incidența Legii Anastasia, care prevede că orice șofer beat sau drogat care provoacă un accident mortal va primi o pedeapsă cu executare.

Întreaga familie Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT într-un alt dosar: Vlad Pascu pentru consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu - mama lui, pentru că ar fi încercat să influenţeze unii martori în dosar, spun anchetatorii care au şi adus probe în acest sens, iar tatăl său- Claudiu Pascu, pentru nerespectarea armelor şi muniţiilor. 

Vlad Pascu a provocat un accident mortal

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai, în data de 19 august. Atunci 2 tineri au murit, iar alţi 3 au fost răniţi. De atunci este în arest preventiv, deşi avocaţii lui au încercat de mai multe ori să schimbe măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă de fiecare dată judecătorii au respins această solicitare. 

Ce spune tatăl Robertei, tânăra ucisă

Acesta a fost un omor, nu a fost o ucidere din culpă. Deocamdată, așteptăm primul termen de judecată. Eu sunt curios în ce direcție va merge această judecată, ținând cont că Miruna Pascu, mama acestui tânăr, este liberă, în control judiciar. Și cum anterior a încercat să facă mușamalizări, mă întreb ce va putea face acum, când este în semi-libertate.

Referitor la faptul că ar intenționa să meargă la mormânt la Sebi și la Roberta, eu zic să-și vadă de treaba dumneaei. La copilul meu nu are ce să caute. Să-și vadă de treabă, să-și crească celălalt copil, iar pe acesta, pe care l-a delăsat de când era mic și nu l-a crescut așa cum trebuie, îi spun ca de la părinte la părinte, să-l lase să pătimească și să nu meargă mai departe cu trasul sforilor", a spus tatăl Robertei pentru Antena3 CNN. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
urs oreo furat dulciuri jpg
aeronava animawings jpeg
pestera vantului jpg
supermarket 949913 1280 jpg
adolescent supravietuire alunecare 120m jpg
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
image
actualitate.net
image
actualitate.net