Cel mai eficient îngrăşământ natural. Ce trebuie să pui în ghiveciul florilor pentru flori bogate și frumos colorate

Ultima actualizare:

Să ai grijă de plante poate fi o activitate simplă, dar în același timp, poate cauza neplăceri, mai ales dacă florile ajung să se ofilească. Trucul pe care trebuie să-l știe orice gospodină este unul simplu și la îndemâna oricui. Soluția te va ajuta să ai parte de flori bogate și mereu înflorite.

Cel mai eficient îngrăşământ natural / foto: Shuttertock
Cel mai eficient îngrăşământ natural / foto: Shuttertock

Multe femei își doresc să afle tot mai multe trucuri legate de creșterea și întreținerea florilor. Ei bine, există o soluție considerată cel mai eficient îngrăşământ natural. Bineînțeles, la capitolul îngrășământ putem să ne „lovim” de numeroase sfaturi, însă, acest truc este unul simplu și la îndemâna oricui.

Drojdia și zahărul nu sunt doar două ingrediente de bază în bucătărie, ci te pot ajuta să te ocupi de îngrijirea plantelor. Datorită substanțelor esențiale pe care le conține, drojdia este perfectă nu numai pentru plante, ci și pentru sol, tratamentul cu acest ingredient având foarte multe beneficii.

Trucul folosit de florarii profesioniști

Pentru a face această soluție în care ingredientul principal este reprezentat de drojdie va trebui să aveți mai înainte de tot un recipient încăpător. Se adaugă un pachețel de drojdie și o linguriță de zahăr, asta pentru că acest ingredient o va activa. Se toarnă apoi și un litru de apă călduță, după care se amestecă foarte bine. Se lasă la „odihnit” timp de aproximativ două ore. Ulterior, soluția se diluează într-un litru de apă caldă. Îngrășământul obținut se va turna pur și simplu în ghivecele plantelor din casă.

Udă florile din casa sau apartamentul tău de două ori pe lună cu amestecul pe bază de drojdie. Este foarte important să nu torni soluția direct pe pământul din ghiveci. Toarnă o cantitate potrivită din amestecul preparat în farfuria ghiveciului și lasă rădăcinile să absorbă încet substanțele nutritive.

Potrivit specialiștilor, această soluție se folosește pentru plante precum mușcatele, hibiscusul, violetele de Parma, mazărea și nu numai. În timpul fermentației cu zahăr, drojdia secretă tiamină, auxine, acizi benefici florilor, precum și vitamine din grupul B. Totodată, ingredientul activează prelucrarea substanțelor nutritive din sol și eliberează azot, benefic pentru rădăcini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net