Unde se află Poiana Inimii, colțul de rai din România. Locul spectaculos unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață

De-a lungul țării noastre există nenumărate locuri de o frumusețe rară, fie că vorbim despre peisaje naturale superbe, ori despre clădiri fascinante, care au în spate secole de istorie. Iar un astfel de loc uluitor, care cu siguranță că ne va surprinde pe fiecare, este Poiana Inimii!

Poiana Inimii / foto: Florian-Rareș Tileagă
Poiana Inimii / foto: Florian-Rareș Tileagă

Există unele destinații turistice al căror nume poate să nu aibă prea mare legătură cu locul pe care îl denumește, cel puțin la prima vedere. Poiana Inimii cu siguranță nu face parte din această categorie de destinații! Acest loc superb, pe care îl putem vedea exact pe versantul opus, atunci când urcăm spre Piatra Craivii, arată exact precum o inimă! Iar detaliul cel mai fascinant este că forma specială nu este rezultatul intervenției umane, ci a apărut complet natural!

Poiana Inimii mai este cunoscută printre localnici și ca Poiana lui Ursoi, iar destul de rapid, acest loc s-a transformat din unul despre care numai foarte puțini români știau, într-o adevărată destinație turistică, care apare în nenumărate poze și este discutată pe o mulțime de forumuri.

Poiana Inimii este un loc de o frumusețe rară

Mai mult decât atât, acest loc superb a devenit atât de popular încât forma inimii a început să fie folosită pe toate materialele de promovare ale județului Alba. Autoritățile își doresc ca poaiana să devină o zonă naturală protejată, la un moment dat, în viitor. Poiana este destul de aproape de Alba Iulia, la numai 15 kilometri, așa că cei care își doresc să viziteze acest loc superb o pot face cu ușurință.

Practic, atunci când circulăm pe DJ 107 H, către Ighiu-Cricău, vom observa că, la un moment dat, se va desprinde un drum către stânga, ce conduce înspre satul Bucerdea Vinoasă. Odată ce ajungem la ieșirea din sat, spre stânga vom putea observa o potecă, ce trece prin pădure și, în cele din urmă, ne va conduce chiar în Poiana Inimii.

Astfel, data viitoare când ne aflăm prin zonă, putem explora chiar noi acest loc de o frumusețe cu totul aparte!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
bacalaureat jpg
casa incendiu shutterstock jpg
mici jpg
cod galben ANM jpg
accident parasutist clinceni jpg
copaci jpg
albania jpeg
Ciubar Voda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net