De ce înregistrează telefonul mobil tot ce spunem? Setările prin care putem dezactiva microfonul

Indiferent dacă ne place sau nu, rămâne un fapt că, în ziua de astăzi, ne-ar fi aproape imposibil să supraviețuim fără telefonul mobil. Însă chiar dacă acesta reușește să ne ușureze enorm activitatea, există și unele dezavantaje, cum ar fi faptul că, fără ca noi să știm, telefonul nostru mobil poate înregistra tot ce spunem!

Înregistrările sunt folosite pentru a redirecționa reclame / foto: IStock
Înregistrările sunt folosite pentru a redirecționa reclame / foto: IStock

Tehnologia din ziua de astăzi nu doar că este mai avansată ca oricând, dar continuă să se perfecționeze într-un ritm amețitor. Iar atunci când vine vorba despre telefoanele mobile, acestea au devenit deja indispensabile pentru viața noastră de zi cu zi. Cu toate acestea, un dezavantaj destul de supărător al acestora este faptul că pot înregistra tot ce spunem, cu ajutorul microfonului. Apoi, aceste înregistrări sunt folosite pentru a redirecționa reclame.

Dacă ne numărăm printre cei care au un telefon cu sistem de operare Android, trebuie să știm că acesta ne poate asculta, iar sistemul utilizat poate chiar să asculte conversațiile pe care le avem. Întreg procesul a fost explicat de către consultantul senior pe siguranță al firmei de securitate cibernetică Asterix, Peter Henway.

Cum putem dezactiva microfonul telefonului

„Din când în când, fragmente audio se duc către alte aplicații ca Facebook, dar nu avem o informație oficială despre care sunt factorii declanșatori pentru asta. Fie că este vorba despre timp sau locație – bazate pe utilizarea anumitor funcții, (aplicațiile) cu siguranță se folosesc de permisiunile microfoanelor și iau informațiile periodic. Toate structurile interne ale aplicațiilor trimit aceste informații în formă criptată, deci este foarte dificil să descoperi declanșatorul exact”, a explicat acesta, potrivit bzi.ro.

Dacă vrem să evităm, pe cât de mult posibil, această situație, trebuie să știm cum să dezactivăm microfonul telefonului. Multe aplicații ne vor cere acceptul pentru a accesa acest dispozitiv, iar multă lume bifează această opțiune, fără să știe ce presupune, de fapt.

Pentru ca totul să rămână privat, trebuie să deschidem aplicația Google, apoi să intrăm profil, din dreapta sus, apoi în „Cont Google”, unde vom observa opțiunea „Date și confidențialitate”. Mai departe, trebuie să intrăm în „Web and application activity” (adică activitate web și aplicații), unde vom putea dezactiva „Includeți activitatea vocală și audio”. În plus, trebuie să apăsăm și „Stop saving” (opriți salvarea), iar la final, pentru a salva setările, apăsăm pe „Înțeles”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net