Imagini dramatice din Filipine! Sute de oameni au fost evacuați după erupția unui vulcan

Un ordin de evacuare a fost emis chiar în cursul zilei de marți, de către autoritățile din Filipine, după erupția unui vulcan. Sute de locuitori care au casele în apropiere de Muntele Kanlaon au fost nevoiți să plece din zonă. În urma erupției, o coloană de cenușă cu o înălțime de cinci kilometri a provocat anularea a zeci de zboruri.

Sute de oameni au fost evacuați / foto: Profimedia
Sute de oameni au fost evacuați / foto: Profimedia

Sute de locuitori din Filipine trec prin clipe dificile, după ce au primit un ordin de evacuare din partea autorităților. În cursul serii de luni, Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs) a anunțat că Muntele Kanlaon a erupt vreme de șase minute. Din păcate, erupția a provocat și un cutremur puternic, iar depunerile de cenușă și mirosul sulfuros vor afecta satele din jur, potrivit autorităților.

Nu mai puțin de 43 de cutremure vulcanice au fost înregistrate în urma erupției, pe parcursul a 24 de ore, până marți. Imaginile apărute în urma erupției arată cum un covor gros de cenușă acoperă satele din apropierea vulcanului. Mai mult decât atât, zborurile au fost afectate puternic de această erupție.

Sute de locuitori au primit ordin de evacuare

Zeci de zboruri au fost anulate / foto: Profimedia
Zeci de zboruri au fost anulate / foto: Profimedia

Peste 5.000 de pasageri au fost afectați, după ce 60 de zboruri a trei operatori interni din Filipine au fost anulate, în urma erupției Muntelui Kanlaon. În ciuda faptului că Aeroportul Bacolod-Silay și-a reluat operațiunile până marți la ora 11, pasagerii au fost nevoiți să se confrunte cu întârzieri semnificative.

Din păcate, în cursul zilei de marți, nivelul de alertă la vulcan a fost ridicat de la 2 la 5, astfel că autoritățile din Filipine au decis să evacueze obligatoriu locuitorii care au casele pe o rază de 3 kilometri de la vulcan.

Muntele Kanlaon se găsește pe cea de-a patra cea mai populată insulă din acest arhipelag, fiind și unul dintre cei 24 de vulcani cu activitate seismică, din Filipine. Acest vulcan se află în cel mai înalt punct al insulei, având o înălţime de 2.465 de metri deasupra nivelului mării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
vant puternic Inquam Photos jpg
image
image
image
image
image
image
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
angajati corporatisti tineri  Foto Accenture 01 jpg
santorini 4996846 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net