Locul din România care pare rupt din basme. Unde se află colțul de rai care ascunde o poiană plină cu narcise

În inima României se ascunde un colț de poveste, un loc fermecător care pare desprins din basme: o poiană sălbatică îmbietoare, îmbrățișată de munți și presărată cu petalele delicate ale narciselor.

Narcisele ocupa în jur de 300 de hectare / foto: Pixabay
Narcisele ocupa în jur de 300 de hectare / foto: Pixabay

Aici, în mijlocul naturii, se desfășoară un spectacol ce nu poate fi trecut cu vederea. În fiecare an, la mijlocul lunii mai, în regiunea muntoasă a Harghitei, pajiștile și fânețele se transformă într-un adevărat covor alb, prin înflorirea magnifică a narciselor.

Priveliște este ireală, iar parfumul te duce în altă lume

Priveliștea ireală și parfumul îmbătător al acestor flori atrag într-un adevărat pelerinaj sute de călători dornici să se bucure de frumusețea unică a naturii.

În Harghita, mai multe poieni devin un adevărat paradis floral în luna mai, odată cu ecloziunea narciselor de câmp, plante originare din regiunea mediteraneană, care prosperă în mediul bogat în apă.

Cea mai extinsă suprafață acoperită de narcise în acest județ se găsește în apropierea localității Corund, întinzându-se pe o arie de aproximativ 300 de hectare.

În această poiană magică, densitatea florilor atinge cote uimitoare, cu 180-200 de fire pe metrul pătrat. Anul acesta, datorită temperaturilor blânde, narcisele au început să își dezvăluie splendoarea cu o lună mai devreme.

Există călători care au străbătut sute de kilometri pentru a ajunge aici, dornici să se bucure de splendoarea florilor și să se învăluie în parfumul lor puternic, cu gândul că această experiență va rămâne vie în amintirea lor pentru totdeauna.

Ce mai poți vizita în comuna Corund

Corund este considerat locul de poveste al olarilor, unde tradiția ceramică strălucește în toată splendoarea ei. În trecut, vasele netratate erau cele mai întâlnite, dar treptat au apărut și vasele smălțuite, bogate în motive populare. Din anul 1978, an de an, are loc târgul de ceramică "Arcso", unde olarii își pot prezenta și vinde creațiile lor.

În plus, zilnic se desfășoară expoziții cu vânzări pe drumul național 13 A, atrăgând turiști care pot admira și achiziționa diverse obiecte de ceramică, paie sau rogojină, articole din lână, iască sau lemn.

Corundul este într-adevăr un loc de basm, datorită celor peste 90 de izvoare și pâraie care sunt bogate în diverse minerale precum bicarbonat, clor, magneziu, fier, calciu sau săruri.

Băile Corund sunt renumite pentru tratarea afecțiunilor reumatismale, gastrice, ale aparatului locomotor și chiar TBC (cu ajutorul borvizului și al laptelui de capră). În începutul secolului al XX-lea, existau peste o sută de camere de închiriat, facilități precum popicărie, teren de tenis, băi calde și reci, etc. De asemenea, în Corund există o mină de argonit din care sunt realizate obiecte decorative, ce aduc aminte de cele din marmură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emma Raducanu cu decorația primită de la regele Charles FOTO Getty Images (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net