Cel mai înalt bou din lume! Romeo a intrat în Cartea Recordurilor

Romeo, un bou în vârstă de șase ani, a intrat în Cartea Recordurilor și a devenit oficial cel mai înalt bou din lume, având o înălțime de 1.94 m. Acesta locuiește alături de stăpânii lui, Misty și Robert Moore, la Sanctuarul pentru Animale Welcome Home, din Oregon, SUA.

Romeo, cel mai înalt bou din lume
Romeo este foarte blând (Foto: Guinness World Records)

Romeo a fost salvat de la tăiere

Nu vă lăsați păcăliți de înălțimea lui impresionantă, căci Romeo este doar un „uriaș blând”, căruia nu-i place nimic mai mult decât să fie îmbrățișat și răsfățat. Bovinul a avut un început dur în viață. Avea doar 10 zile când Misty și soțul ei, Robert, l-au salvat de la tăiere. „Am primit un telefon de la cineva care l-a salvat din realitatea dură a unei ferme de lapte, unde soarta lui era pecetluită într-o ladă de vițel. În industria produselor lactate, vițeii masculi precum Romeo sunt adesea considerați simple produse secundare, destinele lor fiind predeterminate de marjele de profit”, a explicat Misty, fondatoarea Sanctuarului pentru Animale Welcome Home, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Ea și partenerul ei l-au primit pe Romeo în viața lor și l-au crescut cu multă dragoste. „Cu brațele deschise și iubire nemărginită, l-am adus în sanctuarul nostru. De la început a fost un supraviețuitor și a tânjit după o viață împlinită. A devenit misiunea noastră să îi acordăm acea viață plină de siguranță, compasiune și afecțiune neclintită.”, a mai spus femeia.

A fost numit Romeo pentru că, încă de la început, s-a dovedit a fi un animal extrem de iubitor: „Îi place atât să-și exprime afecțiunea, cât și să o primească. În plus, combinația de frumusețe, inteligență și sensibilitate a făcut ca numele Romeo să se potrivească perfect.” El este descris ca fiind „cel mai blând animal” al sanctuarului, care vine în fugă când știe că i se oferă îmbrățișări. Romeo este și foarte inteligent: „Își știe numele, îi place să joace și uneori încearcă să ne sară în brațe. Romeo este un gigant blând și jucăuș, plin de afecțiune”. Dar pentru că este atât de mare, are și un apetit pe măsură. Romeo mănâncă zilnic 45 kg de fân, 7 kg de cereale și bea o cadă întreagă plină cu apă. Totuși, întotdeauna este loc pentru desert, iar el iubește cel mai mult merele și bananele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
jandarmi ploiesti jpg
fractura femur ok jpg
fructe pexels jpg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 1/1977)
masina politie italia jpeg
Bauturi jpg
document secret istock jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net