Ești stresat? Îmbrățișează o vacă! Iată cât costă această terapie neconvențională

Morag, o vacă impunătoare cu blana lungă de culoarea caramelului, este cea care îi întâmpină pe vizitatori la Ferma Dumble. Proprietara Fiona Wilson a început să ofere sesiunile de îmbrățișări în februarie, când a devenit evident că dificultățile economice ale agriculturii moderne de lactate au devenit insuportabile.

Morag, o vacă de la Ferma Dumble din Marea Britanie, mângâiată de o vizitatoare
Morag este una dintre cele mai populare vaci de la Ferma Dumble (Foto: AFP)

Unor oameni le place să facă terapie cu pisici, câini sau cai, iar alții găsesc că vacile sunt animalele care îi ajută să scape de stresul cotidian. Ei vin pentru a se însănătoși. Aici găsesc acea alinare a anxietății de a fi alături de animale, care este aproape ca o terapie.”, a declarat Wilson pentru AFP. Un bilet costă 63 de dolari de persoană și trebuie cumpărat cu câteva luni înainte, pentru că cererea e mare.

Animalele sunt extrem de blânde

Vacile sunt obișnuite cu oamenii (Foto: AFP)
Vacile sunt obișnuite cu oamenii (Foto: AFP)

Această idee i-a venit lui Wilson pentru a-și spori veniturile, întrucât ferma sa a fost lovită de creșterea inflației. Prețurile mai scăzute ale laptelui și creșterea costurilor la energie, combustibil, furaje și îngrășăminte de la izbucnirea războiului din Ucraina, acum 20 de luni, au fost un cui în sicriu pentru mulți fermieri.

Pentru Dumble Farm, inundațiile în șase din ultimii șapte ani au fost o provocare suplimentară, lăsând ferma sub apă adesea chiar și luni întregi. Fiona Wilson a spus că ea, soțul și fratele ei, au lucrat 14 ore în fiecare zi a anului și tot au pierdut bani: „Așa ne-a venit această idee. Aceste animale sunt prietenele noastre. Sunt calme si iubitoare. Ne-am gândit că poate am putea încerca să facem îmbrățișarea vacilor o afacere.” Ferma a pregătit vacile luni de zile înainte de a invita clienții să vină să le mângâie -- iar animalele au părut foarte încântate. „Este în natura lor să fie curioase.”, a mai spus Fiona.

În interiorul hambarului, vacile se bucură să li se mângâie bărbia și să le fie periate blana moale de către vizitatorii plătitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
fructe pexels jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
durere de burta_shutterstock 1969566202 jpg
image png
image png
danemarca pexels jpeg
ploaie jpg
femeia pahar apa jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net